- 이 주제에는 0개 답변, 1명 참여가 있으며 가 4월 전에 전에 마지막으로 업데이트했습니다.
-
▶ Ingredients
400g pumpkin
600ml water
2 pieces kelp
6 anchovies
1 tbsp fine red pepper powder
1 tbsp minced garlic
1 tbsp shrimp paste
1 tbsp tuna liquid
1/2 onion
1/2 red pepper
1/2 green chili pepper
A little green onion
2 tbsp sesame oil
⁕ tbsp = tablespoon (Tbsp/measuring spoon)▶ Cooking instructions
1. Chop the pumpkin into thin pieces.
2. Chop the onion, green chili pepper, red pepper, and green onion.
3. Boil the water, kelp, and anchovies in a pot.
4. When the broth starts to boil, take out the kelp after 5 minutes, boil for 10 more minutes, and take out the anchovies. 5. Add pumpkin and add red pepper powder, minced garlic, shrimp paste, tuna liquid, onion, red pepper, green pepper, and green onion and boil.6. When the pumpkin is cooked to a good size, add 2 tablespoons of sesame oil.
#shorts #pumpkin stew #pumpkin shrimp paste stew
▶ 재료
호박 400g
물 600 ml
다시마 2 조각
멸치 6마리
고운 고춧가루 1 큰술
다진 마늘 1 큰술
새우젓 1 큰술
참치액 1 큰술
양파 1/2개
홍고추 1/2개
쳥양고추 1/2개
대파 조금
들기름 2 큰술
⁕ 큰술=테이블스푼(Tbsp/계량스푼)▶ 조리 순서
1. 호박을 숭덩숭덩 썹니다.
2. 양파, 청양고추, 홍고추, 대파를 썹니다.
3. 뚝배기에 물, 다시마, 멸치를 넣고 끓입니다.
4. 육수가 끓기 시작하여 5분 뒤 다시마를 건지고, 10분을 더 끓인 후 멸치를 건집니다.
5. 호박을 넣고 고춧가루, 다진 마늘, 새우젓, 참치액, 양파, 홍고추, 청양고추, 대파를 넣고 끓입니다.
6. 호박이 먹기 좋게 익으면 들기름 2큰술을 넣습니다.#shorts #호박찌개 #호박새우젓찌개
한국요리
KOREAN FOODS