- 이 주제에는 0개 답변, 1명 참여가 있으며 가 4월 전에 전에 마지막으로 업데이트했습니다.
-
▶ Ingredients
1 Korean pumpkin (or zucchini)
1/2 onion
A little green onion
1/2 green chili pepper
1/2 red chili pepper
600 ml water
2 pieces kelp
6 anchovies
1 tbsp minced garlic
1 tbsp shrimp paste
1/2 tsp salt
5 tbsp sesame seed powder
1 tbsp sesame oil▶ Cooking instructions
1. Chop the pumpkin into pieces.
2. Chop the onion, green chili pepper, red chili pepper, and green onion.
3. Boil the water, kelp, and anchovies in a pot.
4. When the broth starts to boil, take out the kelp after 5 minutes, boil for 10 more minutes, and take out the anchovies. 5. Add pumpkin and boil, then add minced garlic, shrimp paste, salt, onion, green onion, green chili pepper, and red chili pepper and boil for 5 minutes.
6. Add perilla powder and boil for 30 seconds.
7. Turn off the heat and add perilla oil.#shorts #pumpkin stew #perilla powder cooking
▶ 재료
조선호박1개(또는 애호박)
양파 1/2개
대파 조금
청양고추 1/2개
홍고추 1/2개
물 600 ml
다시마 2 조각
멸치 6마리
다진 마늘 1 큰술
새우젓 1 큰술
소금 1/2 작은술
들깨가루 5 큰술
들기름 1 큰술▶ 조리 순서
1. 호박을 숭덩숭덩 썹니다.
2. 양파, 청양고추, 홍고추, 대파를 썹니다.
3. 뚝배기에 물, 다시마, 멸치를 넣고 끓입니다.
4. 육수가 끓기 시작하여 5분 뒤 다시마를 건지고, 10분을 더 끓인 후 멸치를 건집니다.
5. 호박을 넣고 끓어오르면 다진 마늘, 새우젓, 소금, 양파, 대파, 청양고추, 홍고추를 넣고 5분간 끓입니다.
6. 들깨가루를 넣고 30초간 끓입니다.
7. 불을 끄고 들기름을 넣습니다.#shorts #호박찌개 #들깨가루요리
한국요리
KOREAN FOODS