mushroom-sesame-soup-deodeok-saengchae버섯들깨탕과 더덕생채

  • 이 주제에는 0개 답변, 1명 참여가 있으며 hlife4월 전에 전에 마지막으로 업데이트했습니다.
  • 버섯들깨탕과 더덕생채

    #Mushroom sesame soup
    – Ingredients
    Shiitake mushrooms (2), oyster mushrooms (50g), enoki mushrooms (150g), green onions (1), green peppers (2), burdock (100g), sesame powder (1/2 cup), salt (1T), water (6 cups), shiitake mushrooms (3)
    ============
    – Cooking tips ‘Shiitake mushroom benefits’
    Shiitake mushrooms are rich in vitamin D, retinene, and protein, making them great for anticancer effects, strengthening bones, and preventing high blood pressure~

    1. Wash shiitake mushrooms (3) thoroughly, then add them to lukewarm water (6 cups) and boil the broth
    2. Remove shiitake mushrooms and pour the broth into a pot and boil briefly
    3. Cut shiitake mushrooms in half and thinly slice them
    4. Slice shiitake mushrooms (2)
    5. Tear the oyster mushrooms (50g)

    *Try using different mushrooms depending on your taste~

    6. Cut the enoki mushrooms (150g) in half
    7. Remove the seeds from the green peppers (2) and cut them diagonally
    8. Cut the green onions (1) diagonally
    9. Remove the skin from the burdock (100g) and cut it into round pieces

    – Cooking Dictionary ‘Soaking in water’
    Soak the burdock in water to prevent browning and remove the bitterness~

    10. Drain the burdock in a sieve
    11. Add sesame powder (1/2 cup) and burdock to the boiling broth and boil briefly
    *Skip off the broth foam to make it clean and savory~

    12. Add the shiitake mushrooms and boil briefly

    – TIP ‘Shiitake mushrooms have a strong aroma’
    You should boil them first It goes well with the flavor of mushrooms~

    13. Boil enoki mushrooms, shiitake mushrooms, oyster mushrooms, green peppers, and green onions
    14. Sprinkle salt (1T) evenly and season
    15. Put the mushroom sesame soup in a bowl

    =======================
    #Deodeok Saengchae
    – Ingredients
    Deodeok (150g), honey (2T), gochujang (2T), red pepper powder (1T), minced garlic (1/2T), vinegar (2T), sesame seeds (1t)
    ==========================
    1. Peel the deodeok (150g)
    2. Slice the deodeok thinly, pound it with a mallet, and tear it apart
    3. Add honey (2T) to the deodeok and let it sit for about 10 minutes
    4. Mix gochujang (2T), red pepper powder (1T), sesame seeds (1t), minced garlic (1/2T), and vinegar (2T) to make the seasoning
    5. Spread the seasoning evenly over the marinated burdock
    6. Place the burdock salad in a bowl

    -TIP ‘Using mushroom sesame soup’
    It’s also great to break an egg and eat it as a rice bowl~

    #버섯들깨탕
    -재료
    새송이버섯(2개), 느타리버섯(50g), 팽이버섯(150g), 대파(1개), 풋고추(2개), 우엉(100g), 들깻가루(1/2컵), 소금(1T), 물(6컵), 표고버섯(3개)
    =========================================================================================
    -요리상식 ‘표고버섯 효능’
    표고버섯에는 비타민D, 레티넨, 단백질이 풍부해 항암효과, 뼈 강화, 고혈압 예방에 아주 좋아요~

    1. 표고버섯(3개)을 깨끗이 씻은 뒤 미지근한 물(6컵)에 넣고 국물을 우린다
    2. 표고버섯은 건져내고 국물은 냄비에 부어 한소끔 끓인다
    3. 표고버섯은 반으로 포를 뜬 뒤 얇게 채 썬다
    4. 새송이버섯(2개)은 저며 썬다
    5. 느타리버섯(50g)은 결대로 찢는다

    *기호에 따라 다양한 버섯을 사용해 보세요~

    6. 팽이버섯(150g)은 반으로 자른다
    7. 풋고추(2개)는 씨를 제거한 뒤 어슷 썬다
    8. 대파(1개)는 어슷 썬다
    9. 우엉(100g)은 껍질을 제거한 뒤 돌려깎기한다

    -요리사전 ‘물에 담그기’
    우엉을 물에 담가 갈변을 막고 떫은맛도 빼주세요~

    10. 우엉을 체에 밭쳐 물기를 뺀다
    11. 끓는 국물에 들깻가루(1/2컵), 우엉을 넣고 한소끔 끓인다

    *국물 거품을 걷어내야 깔끔하고 구수해져요~

    12. 표고버섯을 넣고 한소끔 끓인다

    -TIP ‘표고버섯은 향이 강해‘
    먼저 넣고 끓여야 다른 버섯의 향과 잘 어우러져요~

    13. 팽이버섯, 새송이버섯, 느타리버섯, 풋고추, 대파를 넣고 끓인다
    14. 소금(1T)을 골고루 뿌려 간한다
    15. 버섯들깨탕을 그릇에 담는다

     

     

    =========================================================================================
    #더덕생채
    -재료
    더덕(150g), 꿀(2T), 고추장(2T), 고춧가루(1T), 다진 마늘(1/2T), 식초(2T), 통깨(1t)
    =========================================================================================
    1. 더덕(150g)은 껍질을 벗긴다
    2. 더덕을 얇게 편 썰어 방망이로 두드린 뒤 결대로 찢는다
    3. 더덕에 꿀(2T)을 넣고 10분 정도 재운다
    4. 고추장(2T), 고춧가루(1T), 통깨(1t), 다진 마늘(1/2T), 식초(2T)를 섞어 양념을 만든다
    5. 재운 더덕에 양념을 골고루 무친다
    6. 더덕생채를 그릇에 담는다

    -TIP ‘버섯들깨탕 활용‘
    달걀을 풀어 덮밥으로 먹어도 아주 좋아요~

    한국요리
    KOREAN FOODS

    답변
'mushroom-sesame-soup-deodeok-saengchae버섯들깨탕과 더덕생채'에 답변달기
글쓴이 정보:



*비밀번호 설정시 수정 및 삭제가능 / 미등록시 수정삭제 불가!


글을 수정 삭제를 위해 비밀번호를 입력하세요. (필수)