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Make delicious steamed perilla leaves in the microwave. Steamed perilla leaves are delicious even when made in the microwave.😊
▶ Ingredients
50 perilla leaves, 2 tbsp red pepper powder, 1 tbsp minced garlic, 1 tbsp minced green onion, 4 tbsp soy sauce, 2 tbsp plum extract, 1 tbsp anchovy sauce, 2 tbsp cooking wine, 3 tbsp water, carrot, onion, 1 red pepper, 1 tbsp sesame seeds, 1 tbsp sesame oil
▶ Cooking instructions
1. Wash the perilla leaves thoroughly.
2. Make the seasoning sauce.
3. Place 3 perilla leaves on each side and apply the seasoning sauce.
4. Cover with a lid or wrap and cook in the microwave for 2 minutes.#shorts #summerside dish #steamed perilla leaves
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전자레인지로 맛있는 깻잎찜을 만들어보세요. 깻잎찜은 전자레인지로 만들어도 맛이 좋습니다.😊
▶ 재료
깻잎 50장, 고춧가루 2 큰술, 다진 마늘 1 큰술, 다진 대파 1 큰술, 간장 4 큰술, 매실청 2 큰술, 멸치 액젓 1 큰술, 맛술 2 큰술, 물 3 큰술, 당근, 양파, 홍고추 1개, 통깨 1 큰술, 참기름 1 큰술
▶ 조리 순서
1. 깻잎을 깨끗이 씻어 놓습니다.
2. 양념장을 만듭니다.
3. 깻잎을 3장씩 놓고 양념장을 바릅니다.
4. 뚜껑이나 랩으로 덮어서 전자레인지에서 2분간 익힙니다.#shorts #여름반찬 #깻잎찜
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