Bisoojjigae Egg Steaming in a Ttukbaegi 비지찌개와 뚝배기달걀찜

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  • #Bisoojjigae
    – Ingredients
    Soybeans (1 cup), Chinese cabbage (300g), water (3 cups), shrimp paste (1T), soy sauce (1T), chopped green onion (1T), minced garlic (1 1/3T), sesame oil (1T)
    – Pork marinade ingredients
    Pork (back leg, 200g), soy sauce (1t), minced ginger (1t)
    —-
    – Cooking dictionary ‘Soybeans suitable for bijijjigae’

    Wash the soybeans thoroughly and prepare them! Depending on your preference, you can also use frozen pollack or black pollack!

    -TIP ‘Soaking the beans’

    Soak the soybeans in cold water for 3-4 hours

    *Adding the skin makes it even tastier

    1. Finely grind the soaked soybeans (1 cup) and water (3 cups) in a blender

    *Grind until there are a few soybean particles~

    -Cooking dictionary ‘Eggplant cabbage for bean stew!’
    Adding eggplant cabbage makes it clean and enhances the rich flavor of the beans

    2. Lightly blanch the eggplant cabbage (300g) in boiling salt water
    3. Remove the eggplant cabbage, rinse in cold water, and drain
    4. Cut the eggplant cabbage into 4cm lengths
    5. Mix the eggplant cabbage with soy sauce (1T), minced garlic (1t), minced green onion (1T), and sesame oil (1T)

    -TIP ‘Pork’
    Inexpensive and low-fat hind leg meat It’s okay~

    6. Cut pork (back leg, 200g) into bite-sized pieces
    7. Mix pork with soy sauce (1t) and minced ginger (1t) and season

    – Cooking Dictionary ‘When making soup or stew’
    Put water in after frying the meat! That way, the meat and the soup will be delicious!

    8. Add pork and a little water to the pot and cook until the blood is gone
    9. Add the cabbage and stir-fry lightly
    10. Pour in the finely ground soybeans, cover, and boil briefly over medium heat, then lower the heat to low and let it simmer thoroughly
    11. Season with minced garlic (1T) and shrimp paste (1T)
    12. Put the bean curd stew in a bowl

    #Egg Steaming in a Ttukbaegi

    Ingredients
    Eggs (3), rice water (450ml), anchovy sauce (1T), thinly sliced ​​green onions (1 1/2T)

    1. Evenly beat the eggs (3)

    -TIP ‘Delicious ratio!’
    1 egg and 150ml of water is the most appropriate~

    *Prepare the third washed rice water~

    2. Pour in the rice water (450ml) and mix evenly Mix

    – Cooking Dictionary ‘Reusing Rice Water’
    Putting rice water in steamed eggs removes the fishy smell and makes the texture softer

    – TIP ‘Instead of rice water’

    You can also use slightly dissolved flour or starch powder~

    3. Season with anchovy sauce (1T)
    4. Strain the egg water through a sieve

    *Remove the foam for a pretty appearance and better taste

    5. Put eggs and thinly sliced ​​green onions (1 1/2T) in a pot and cook over medium heat until the edges are slightly boiling, then lower the heat and simmer for about 7 minutes.


    #비지찌개
    -재료
    대두콩(1컵), 얼갈이배추(300g), 물(3컵), 새우젓(1T), 국간장(1T), 다진 대파(1T), 다진 마늘(1 1/3T), 참기름(1T)
    -돼지고기 밑간 재료
    돼지고기(뒷다릿살, 200g), 국간장(1t), 다진 생강(1t)
    —-
    -요리사전 ‘비지찌개에 알맞은 콩’
    대두콩을 바락바락 씻어서 준비해주세요! 기호에 따라 서리태, 흑태도 괜찮아요!

    -TIP ‘콩 불리기‘
    대두콩을 찬물에서 3~4시간 불려주세요

    *껍질을 넣으면 더욱 고소해요

    1. 믹서기에 불린 대두콩(1컵), 물(3컵)을 곱게 간다

    *콩 입자가 약간 있을 때까지 갈아주세요~

    -요리사전 ‘비지찌개엔 얼갈이배추!’
    얼갈이배추를 넣으면 깔끔하고 콩의 고소한 맛도 더 살릴 수 있어요

    2. 얼갈이배추(300g)는 끓는 소금물에 살짝 데친다
    3. 얼갈이배추를 건져낸 뒤 찬물에 헹궈 물기를 뺀다
    4. 얼갈이배추를 4cm 길이로 자른다
    5. 얼갈이배추에 국간장(1T), 다진 마늘(1t), 다진 대파(1T), 참기름(1T)을 골고루 버무린다

    -TIP ‘돼지고기는‘
    저렴하면서 기름기가 적은 뒷다릿살이 괜찮아요~

    6. 돼지고기(뒷다릿살, 200g)는 한입 크기로 썬다
    7. 돼지고기에 국간장(1t), 다진 생강(1t)을 버무려 밑간한다

    -요리사전 ‘국 또는 찌개 끓일 땐’
    고기를 볶은 후에 물을 넣어주세요! 그래야 고기도 맛있고 국물도 맛있어요!

    8. 냄비에 돼지고기, 물을 약간 넣고 핏기가 없어질 때까지 익힌다
    9. 얼갈이배추를 넣고 가볍게 볶는다
    10. 곱게 간 대두콩을 부은 뒤 뚜껑을 덮고 중 약불에서 한소끔 끓이다가 약 불로 낮춰 충분히 뜸들인다
    11. 다진 마늘(1T), 새우젓(1T)으로 간한다
    12. 비지찌개를 그릇에 담는다

    ——-
    #뚝배기달걀찜
    -재료
    달걀(3개), 쌀뜨물(450ml), 까나리액젓(1T), 송송 썬 대파(1 1/2T)
    ——

    1. 달걀(3개)을 고루 푼다

    -TIP ‘맛있는 비율!‘
    달걀(1개)과 물(150ml)이 가장 적당해요~

    *세 번째 씻은 쌀뜨물을 준비해 주세요~

    2. 쌀뜨물(450ml)을 붓고 고루 섞는다

    -요리사전 ‘쌀뜨물 재활용하기’
    달걀찜에 쌀뜨물을 넣으면 비린내도 잡고 식감도 부드러워져요

    -TIP ‘쌀뜨물 대신‘
    밀가루나 녹말가루를 살짝 풀어서 사용해도 돼요~

    3. 까나리액젓(1T)으로 간한다
    4. 달걀물을 체에 곱게 내린다

    *거품을 제거해야 모양도 예쁘고 맛도 좋아요

    5. 뚝배기에 달걀, 송송 썬 대파(1 1/2T)를 넣고 중 불에서 가장자리가 살짝 끓어올 때까지 익힌 뒤 약 불로 낮춰 7분 정도 뜸들인다

    손쉬운 레시피와 투박한 손맛으로 우리 가족 입맛을 책임지는 주인공
    부드러운 미소만큼 따뜻한 마음씨를 지닌 자칭 시골 밥집 아줌마 윤혜신

    장, 찌개, 김치 등 기본 음식을 주로 다룬다. 가정주부가 TV만 보고도 따라서 할 수 있도록 체계적이고 순차적으로 진행한다. 시리즈물로 제작한다.

    한국요리
    KOREAN FOODS

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