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김정은의 달걀 샌드위치
달걀 샌드위치
– Egg Sandwich
Ingredients
Boiled eggs (4), cucumber (½), chopped onion (4T), canned corn (2T), condensed milk (2/3T), mayonnaise (3T),
salt (a little), pepper (a little), curry powder (2t), butter (1T), and mustard (1t)
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– Cook’s Dictionary ‘Boiled Eggs’
Put water, salt, and eggs in a pot and boil for about 12 minutes.1. Egg Sandwich
Sprinkle thinly sliced cucumber (½) and chopped onion (4T) with salt and let sit for about 10 minutes.2. Egg Sandwich
Separate the boiled eggs (4) into whites and yolks.– Cook’s Dictionary ‘Complete Food Eggs’
Eggs contain protein, calcium, and vitamins! It is good for nutrition if you eat about 2 a day3. Egg sandwich
Chop the egg whites finely4. Egg sandwich
Crush the egg yolk– TIP ‘When crushing boiled eggs’
Press the boiled eggs lightly with the back of a spoon to crush them well– Cook’s dictionary ‘Eggs should be hard-boiled’
Boiled eggs should be prepared hard-boiled so that they mix well with other ingredients and have a beautiful color5. Egg sandwich
Add canned corn (2T)– TIP ‘When squeezing out moisture’
Spread the cotton cloth wide to loosen the vegetable lumps, making it easier to squeeze out the moisture6. Egg sandwich
Put the pickled cucumbers and onions in cotton bags and squeeze them tightly to remove the moisture– TIP ‘Removing moisture from vegetables’
Make sure to remove moisture from vegetables so that they do not stick to the outside when mixed with seasoning and the seasoning is just right– Cook’s dictionary ‘Do not rinse in water’
Salted Rinse cucumbers in water to remove the refreshing taste, so just squeeze them out.– Cook’s Dictionary ‘Sunflower Onion’
Sunflower onions, which are in season from April to May, are less spicy and more crunchy.– Cook’s Dictionary ‘Condensed Milk’
Adding condensed milk to the seasoning adds softness and flavor.7. Egg Sandwich
Add condensed milk (2/3T)– TIP ‘Amount of condensed milk’
If you add too much condensed milk, the seasoning will become watery, so add only one tablespoon at most.8. Egg Sandwich
Add mayonnaise (3T), salt (a little), and pepper (a little).9. Egg Sandwich
Mix curry powder (2t) to make the seasoning.– TIP ‘If you add curry powder’
If you add curry powder, the sandwich will not spoil easily.10. Egg Sandwich
Add the prepared fillings to the seasoning and mix.– TIP ‘Various ways to prepare onions’
Slice the onions thinly. It tastes good when cut– Cook’s Dictionary ‘Seed’
The part inside the pepper that contains the seeds is called the seed’s part– TIP ‘How to prepare Cheongyang peppers’
When putting it in a sandwich, use only the skin– TIP ‘Cutting Cheongyang peppers’
When putting it in a sandwich, cut it into small pieces so that it mixes well with the other ingredients11. Egg sandwich
Mix butter (1T) and mustard (1t)12. Egg sandwich
Spread evenly on the inside of the bread– TIP ‘When spreading butter’
Spread it thoroughly on the entire bread13. Egg sandwich
Place the seasoned filling on the bread and then put the rest of the bread on top– TIP ‘Ingredients in the middle of the bread’
Put the filling in the middle of the bread so that the ingredients do not get pushed out14. Egg sandwich
Wrap the bread in plastic wrap and cut it
– 달걀 샌드위치 재료
삶은 달걀(4개), 오이(½개), 다진 양파(4T), 캔옥수수(2T), 연유(2/3T), 마요네즈(3T),
소금(약간), 후춧가루(약간), 카레가루(2t), 버터(1T)와 씨겨자(1t)
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– 요리사전 ‘삶은 달걀’
냄비에 물, 소금, 달걀을 넣고 12분 정도 삶아 준비해주세요
1. 달걀 샌드위치
얇게 썬 오이(½개)와 다진 양파(4T)는 소금을 뿌려 10분 정도 재운다
2. 달걀 샌드위치
삶은 달걀(4개)은 흰자와 노른자를 분리한다
– 요리사전 ‘완전식품 달걀’
단백질, 칼슘, 비타민이 들어 있는 달걀! 하루에 2개 정도 섭취하면 영양에 좋아요
3. 달걀 샌드위치
달걀 흰자는 잘게 다진다
4. 달걀 샌드위치
달걀 노른자를 으깬다
– TIP ‘삶은 달걀 으깰 땐’
숟가락 뒷면으로 삶은 달걀을 가볍게 눌러주면 잘 으깨져요
– 요리사전 ‘달걀은 완숙으로’
삶은 달걀은 완숙으로 준비해야 다른 재료와 잘 섞이고 고운 색감이 살아요
5. 달걀 샌드위치
캔옥수수(2T)를 넣는다
– TIP ‘물기를 짤 땐’
면포를 넓게 펴서 채소 덩어리를 풀어주면 물기 짜는 게 수월해요
6. 달걀 샌드위치
절인 오이와 양파는 각각 면주머니에 넣고 꽉 짜서 물기를 제거한다
– TIP ‘채소 물기 제거’
채소 물기를 꼭 제거해야 양념에 버무릴 때 겉돌지 않고 간이 알맞아요
– 요리사전 ‘물에 헹구지 않기’
소금에 절인 오이를 물에 헹구면 청량한 맛이 빠지니 그대로 짜주세요
– 요리사전 ‘햇양파’
4~5월에 제철인 햇양파는 매운맛이 적고 더 아삭아삭해요
– 요리사전 ‘연유’
우유를 농축시킨 연유를 양념에 넣으면 부드러움과 풍미를 더해줘요
7. 달걀 샌드위치
연유(2/3T)를 넣는다
– TIP ‘연유 넣는 양’
연유를 너무 많이 넣으면 양념이 묽어지니 최대 한큰술만 넣어주세요
8. 달걀 샌드위치
마요네즈(3T), 소금(약간), 후춧가루(약간)를 넣는다
9. 달걀 샌드위치
카레가루(2t)를 섞어 양념을 만든다
– TIP ‘카레가루를 넣으면’
카레가루를 넣으면 샌드위치가 잘 상하지 않아요
10. 달걀 샌드위치
양념에 손질한 속재료를 넣어 버무린다
– TIP ‘다양한 양파 손질’
양파를 결대로 얇게 썰어주면 씹는 맛이 좋아요
– 요리사전 ‘씨방’
고추 안의 씨가 들어있는 부분을 씨방이라고 해요
– TIP ‘청양고추 손질법’
샌드위치에 넣을 땐 껍질만 사용해주세요
– TIP ‘청양고추 썰기’
샌드위치에 넣을 땐 다른 재료와 잘 섞이도록 잘게 썰어주세요
11. 달걀 샌드위치
버터(1T)와 씨겨자(1t)를 섞는다
12. 달걀 샌드위치
빵 안쪽에 고루 펴 바른다
– TIP ‘버터를 바를 땐’
식빵 전체에 꼼꼼히 펴 발라주세요
13. 달걀 샌드위치
빵에 양념한 속재료를 올린 뒤 나머지 빵을 얹는다
– TIP ‘속재료는 빵 가운데에’
속재료는 빵 가운데에 넣어야 재료가 밖으로 밀려나지 않아요
14. 달걀 샌드위치
식빵은 랩으로 감싸 잘라준다
한국요리
KOREAN FOODS