- 이 주제에는 0개 답변, 1명 참여가 있으며 가 4월 전에 전에 마지막으로 업데이트했습니다.
-
👩🍳편집자가 추천하는 점심 메뉴 레시피👨🍳
📕어디서도 볼 수 없는 비법까지!📑00:00 Mr. Eonam’s Braised Tofu
■ Cooking Ingredients
1 block of tofu (350g), 1 onion, 1 bunch of green onions, 1 green chili pepper, 1 red chili pepper
2T soy sauce, 2T oyster sauce, 1T red pepper powder, 1/2T minced garlic, 1/2T sugar, 20 turns of pepper, 200ml water, cooking oil
■ How to make
0. Prepare the ingredients
1) Wrap the tofu in a kitchen towel to remove moisture, then cut into 8 pieces.
※ It is important to remove as much moisture as possible!
2) Chop 1 bunch of green onions into thin strips.
3) Slice 1 onion into thin strips.
4) Chop 1 green chili pepper and 1 red chili pepper into thin strips.
1. Add the sliced green onions and onions to a preheated pan and cook over high heat.
※ Do not stir-fry! 2. When the vegetables turn dark, add 2 large turns of cooking oil, add 1/2T minced garlic, and 1/2T sugar and stir-fry.
3. When the vegetables are tender, move them to one side, turn off the heat, add 2T soy sauce, 2T oyster sauce, and boil gently with the residual heat.
4. Sprinkle 1T red pepper powder on the vegetables, turn on the heat, and stir-fry for 1 minute on high heat.
※ Be careful not to burn the red pepper powder!
5. Turn off the heat again, add the tofu from 1) and 200ml of water, and turn on the heat and boil on high heat.
※ It may burn while you put the tofu on, so turn off the heat and put it in!
※ Put the tofu on the bottom and place the vegetables on top of the tofu!
6. When the water boils, sprinkle 20 turns of pepper, close the lid, and simmer on low heat for 10 minutes.
※ Open the lid occasionally to check the degree of simmering!
※ Just reduce the broth to the point where it’s almost done!
7. Top with the sliced green chili peppers and red chili peppers and you’re done!09:15 Spicy Tuna Tofu Stew
■ Cooking Ingredients
1 block of tofu (500g), 1 can of spicy tuna (150g), 4 stalks of green onions, 2 onions, 1/2 bowl of water (about 200ml)
[Seasoning sauce] 4.5T fine red pepper powder, 4T soy sauce, 1T anchovy sauce, 2T sesame oil, 2/3T MSG, 3.5T sugar,
■ How to make (※ This recipe is uploaded by analyzing Jaejoong’s cooking taste measurements on video:) There may be slight errors, so please understand ☺
[Prepare the ingredients]
1. Cut the tofu into bite-sized pieces. 2. Cut the green onion roots into thin strips and cut the stems into 4cm lengths.
3. Slice the onion.
[Making Spicy Tuna Tofu Stew]
1. [Seasoning sauce] Mix 4.5T fine red pepper powder, 4T soy sauce, 1T anchovy sauce, 2T sesame oil, 2/3T MSG, and 3.5T sugar.
2. Place 1.5 sliced onions on the bottom of the pan and top with tofu.
3. Place [Seasoning sauce] and green onions (stems) on top of the tofu and pour 1/2 bowl of water.
4. Pour water, top with the remaining 0.5 sliced onions, close the lid, and boil on high heat for about 2 minutes. (*The onions on the pan are to prevent the tofu from burning, and the onions on top are to preserve the texture!)
5. When it boils, evenly place the chili tuna on top of the onions and simmer for about 7 minutes.
6. Finally, top with the chopped green onions and you’re done.15:02 Tofu Cheese Stir-fry
■ Cooking Ingredients
Two rounds of avocado oil, 1 block of tofu, salt, pepper, mozzarella cheese, 1T of sesame oil, green onions
■ How to make
1. Preheat a stainless steel pan sufficiently and add a little water to see if mercury balls form.
2. If mercury balls form, completely wipe off the moisture, pour in two rounds of avocado oil, and heat for more than 1 minute.
3. If waves form in the oil, sufficient preheating is complete.
※ When using a stainless steel pan, preheat sufficiently so that it doesn’t stick!
4. Wipe 1 block of tofu with a paper towel to completely remove moisture.
5. Put 1 block of tofu from 4 in the preheated frying pan from 3 and cook from the bottom.
※ Do not cut the tofu, put it in whole!
6. When the bottom is cooked to the right degree, turn the tofu over and sprinkle with salt and pepper.
7. After adding a generous amount of mozzarella cheese, reduce the heat to medium and close the frying pan lid to melt the cheese.
8. When the cheese is completely melted, put it in a bowl and sprinkle with a little pepper, 1T of sesame oil, and chopped green onions.
00:00 어남선생 두부조림
■ 요리 재료
두부 1모(350g), 양파 1개, 대파 1대, 청양고추 1개, 홍고추 1개
진간장 2T, 굴소스 2T, 고춧가루 1T, 다진마늘 1/2T, 설탕 1/2T, 후추 20바퀴, 물 200ml, 식용유
■ 만드는 법
0. 재료 준비
1) 키친타올로 두부를 감싸 수분을 제거한 뒤 8등분한다.
※ 수분을 최대한 제거하는 게 중요합니다!
2) 대파 1대를 송송 썬다.
3) 양파 1개를 얇게 채 썬다.
4) 청양고추 1개, 홍고추 1개를 어슷썬다.
1. 예열된 팬에 썰어둔 대파, 양파를 넣어 강불로 굽는다.
※ 뒤적이지 말고 구워주세요!
2. 채소가 거뭇거뭇해지면 식용유를 크게 2바퀴 두르고, 다진마늘 1/2T, 설탕 1/2T를 넣어 볶는다.
3. 채소의 숨이 죽으면 한쪽으로 몰고 불을 꺼 빈 부분에 진간장 2T, 굴소스 2T를 넣고 잔열로 바르르 끓인다.
4. 채소 위에 고춧가루 1T를 뿌리고 불을 켜 강불로 1분 볶는다.
※ 고춧가루가 타지 않게 주의해주세요!
5. 다시 불을 끄고 1)의 두부, 물 200ml를 넣은 후 불을 켜 강불로 끓인다.
※ 두부를 올리는 동안 탈 수 있으니 불을 끄고 넣어주세요!
※ 두부를 바닥에 깔고 채소를 두부 위에 올려주세요!
6. 물이 끓으면 후추 20바퀴를 뿌리고 뚜껑을 닫아 약불로 10분 졸인다.
※ 중간중간 뚜껑을 열어 졸여진 정도를 확인해주세요!
※ 국물이 자작할 정도로 졸이면 됩니다!
7. 썰어둔 청양고추와 홍고추를 고명으로 올리면 완성!09:15 고추참치두부조림
■ 요리 재료
두부 한 모(500g), 고추참치 1캔(150g), 쪽파 4줄기, 양파 2개, 물 1/2그릇(약 200ml)
[양념장] 고운고춧가루 4.5T, 진간장 4T, 까나리액젓 1T, 참기름 2T, 미원 2/3T, 설탕 듬뿍 3.5T,
■ 만드는 법(※ 재중 씨의 손맛 계량을 영상 분석하여 올리는 레시피입니다:) 약간의 오차가 있을 수 있으니 양해 부탁드립니다 ☺
[재료 준비]
1. 두부 한 모는 한입 크기로 썬다.
2. 쪽파 뿌리 부분은 쫑쫑 썰고, 줄기 부분은 4cm 길이로 썰어준다.
3. 양파는 채 썰어준다.
[고추참치두부조림 만들기]
1. [양념장] 고운고춧가루 4.5T, 진간장 4T, 까나리액젓 1T, 참기름 2T, 미원 2/3T, 설탕 듬뿍 3.5T를 섞는다.
2. 팬 바닥에 채 썬 양파 1.5개를 깔아주고 두부를 올린다.
3. 두부 위에 [양념장], 쪽파(줄기 부분)를 올리고 물 1/2그릇을 부어준다.
4. 물을 부어준 뒤 나머지 채 썬 양파 0.5개를 올리고 뚜껑 닫고 강불로 2분 정도 끓인다.
(*팬에 깐 양파는 두부가 타지 않게, 위에 올려주는 양파는 식감을 살려주는 용도입니다!)
5. 끓으면 고추참치를 양파 위에 골고루 올려준 후 7분 정도 졸인다.
6. 마지막으로 쫑쫑 썬 쪽파를 올려주면 완성15:02 두부치즈부침
■ 요리 재료
아보카도유 두 바퀴, 두부 1모, 소금, 후추, 모짜렐라치즈, 들기름 1T, 쪽파
■ 만드는 법
1. 스테인리스 팬을 충분히 예열한 후 물을 살짝 넣어 머큐리볼이 생기는지 확인한다.
2. 머큐리볼이 생기면 물기를 완전히 닦아내고, 아보카도유를 두 바퀴 둘려준 뒤 1분 이상 충분히 달궈준다.
3. 기름에 물결이 생기면 충분한 예열 완성.
※ 스테인리스팬을 사용할 때는 충분한 예열을 해주셔야 들러붙지 않습니다!
4. 두부 1모를 키친타월로 닦아 물기를 완전히 제거한다.
5. 3의 예열된 프라이팬에 4의 두부 1모를 넣어준 뒤 바닥면부터 익혀준다.
※ 두부는 자르지 말고 통째로 넣어주세요!
6. 바닥면에 적당히 익혀지면 두부를 뒤집어준 후 소금, 후추를 뿌려준다.
7. 모차렐라치즈를 듬뿍 얹어준 후 중불로 줄이고 프라이팬 뚜껑을 닫아 치즈를 녹여준다.
8. 치즈가 다 녹으면 그릇에 담아준 뒤 후추 약간, 들기름 1T, 총총 썬 쪽파를 뿌려주면 완성.한국요리
KOREAN FOODS