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👩🍳편집자가 추천하는 점심 메뉴 레시피👨🍳
📕어디서도 볼 수 없는 비법까지!📑00:00 Mango Jam
■ Cooking Ingredients
1kg frozen apple mango, 1 can (400ml) of coconut milk, 2 lids (2T) of Malibu
■ How to make
1. Mix 1kg of frozen apple mango and 1 can (400ml) of coconut milk in a pot, cover, and boil over medium heat.
2. When it starts to boil, open the lid, reduce the heat to low, and boil while stirring occasionally to prevent sticking.
3. When the mango jam thickens, turn off the heat and grind with a blender.
※ It tastes even better if you grind it leaving a little bit of pulp!
※ If you don’t have a blender, you can put it in a zipper bag and mash it or strain it!
4. Add 2 lids (2T) of Malibu to the jam in step 3.
※ If children are eating it, boil Malibu for 2-3 minutes to evaporate the alcohol! 5. Put it in a container, turn it upside down, and it’s done!
※ Put the mango jam in a container while it’s hot!
※ If you turn the container upside down and let it cool, it will be vacuumed and you can store it for a longer time!05:18 Mama Garlic Jam
■ Cooking Ingredients
100g margarine, 4T minced garlic, a handful of chives (500 won size), 2T sugar, 3 turns of mayonnaise (Choco Pie size)
■ How to make
0. Prepare the ingredients
① Chop a handful of chives (about 500 won size) into thin strips.
1. Reduce the heat in a heated frying pan to low heat, and stir-fry 100g margarine and 4T minced garlic.
※ Stir-fry until the spicy smell of the garlic changes to a sweet smell!
※ Instead of garlic ground in a mixer or blender, you can use commercially minced garlic! 2. Add the prepared chives and 2T sugar and stir-fry until the texture becomes firm.
3. Wrap the mayonnaise in 3 rounds the size of a Choco Pie and simmer until the mayonnaise melts.
※ The moisture released from the chives and the liquid mayonnaise meet to create a moist texture like jam!
4. Cover the lid to prevent moisture from evaporating and simmer on very low heat for 5 minutes, and the Mama Garlic Jam is complete!
※ Serve with warm baguettes, etc.!
※ Mama Garlic Jam is also delicious if stored in the refrigerator and microwaved.11:59 Sweet potato jam
■ Cooking ingredients
1 sweet potato (large), about 300cc of milk (enough to cover the sweet potato), 6T of condensed milk (can be replaced with 4T of condensed milk & 20g of butter), 1/5t of cinnamon powder
(*a pinch of salt will increase the sweetness of the sweet potato)
■ How to make
[Prepare the ingredients]
1. Boil the sweet potato for 2-30 minutes, cool it, and remove the skin.
[Making sweet potato jam]
1. Cut the boiled sweet potato into bite-size pieces and grind it in a blender with 300cc of milk.
2. Put the ground sweet potato in a pot, add 6T of condensed milk, and 1/5t of cinnamon powder, and boil over low heat.
(*Stir continuously and boil until thick)
3. Once thick, cool it, put it in a sterilized bottle, and store in the refrigerator.
(*Can be stored for about a week)
00:00 망고잼
■ 요리 재료
냉동 애플망고 1kg, 코코넛 밀크 1캔(400ml), 말리부 2뚜껑(2T)
■ 만드는 법
1. 냄비에 냉동 애플망고 1kg, 코코넛 밀크 1캔(400ml)을 넣고 섞어준 뒤, 뚜껑을 덮고 중불에서 끓여준다.
2. 보글보글 끓기 시작하면 뚜껑을 연 뒤 약불로 줄이고 달라붙지 않게 중간 중간 저어가며 끓여준다.
3. 망고잼이 걸쭉해지면 불을 끄고 블랜더로 갈아준다.
※ 과육을 약간 남기고 갈아주면 더욱 맛있습니다!
※ 블랜더가 없으면 지퍼백에 넣어 으깨거나 체에 걸러도 됩니다!
4. 3의 잼에 말리부 2뚜껑(2T)를 넣어준다.
※ 아이들이 먹을 경우 말리부를 넣고 2~3분 정도 끓여 알코올을 날려줍니다!
5. 용기에 담고 뒤집어서 식혀주면 완성!
※ 망고잼이 뜨거울 때 용기에 담으면 됩니다!
※ 용기를 뒤집어서 식혀주면 진공이 되어 좀 더 오래 보관할 수 있습니다!05:18 마마마늘잼
■ 요리 재료
마가린 100g, 다진 마늘 4T, 부추 한 줌 (500원 크기), 설탕 2T, 마요네즈 3바퀴 (초코파이 크기)
■ 만드는 법
0. 재료 준비
① 부추 한 줌(500원 크기 정도)을 송송 썰어 준비한다.
1. 달궈진 프라이팬을 약불로 줄인 뒤, 마가린 100g, 간 마늘 4T를 볶는다.
※ 마늘의 매운 냄새가 단 냄새로 바뀔 때까지 볶아주면 됩니다!
※ 믹서기나 블렌더로 간 마늘 대신, 시판 다진 마늘을 사용하셔도 됩니다!
2. 준비한 부추와 설탕 2T를 넣어 질감이 빡빡해질 때까지 볶는다.
3. 마요네즈를 초코파이 크기로 3바퀴 둘러준 뒤, 마요네즈가 녹을 때까지 졸여준다.
※ 부추에서 빠져나온 수분과 액체로 변한 마요네즈가 만나 잼처럼 촉촉한 질감으로 변합니다!
4. 수분이 날아가지 않도록 뚜껑 덮고 완전 약불에 5분간 뜸 들여주면 마마마늘잼 완성!
※ 따뜻한 바게트 등 함께 곁들여 드세요!
※ 마마마늘잼은 냉장 보관한 뒤, 전자레인지에 돌려 드셔도 맛있습니다.11:59 고구마잼
■ 요리 재료
고구마 1개(큰 것), 우유 약 300cc(고구마가 잠길 정도), 연유 6T(연유 4T&버터 20g으로 대체 가능), 시나몬가루 1/5t
(*맛소금을 한꼬집 넣으면 고구마의 단맛이 올라갑니다)
■ 만드는 법
[재료 준비]
1. 고구마는 2~30분 정도 충분히 삶은 후 식힌 뒤 껍질을 제거해준다.
[고구마잼 만들기]
1. 삶은 고구마를 적당히 잘라준 뒤 우유 300cc와 함께 믹서기에 갈아준다.
2. 갈아놓은 고구마를 냄비에 넣고 연유 6T와 시나몬가루 1/5t를 넣고 약불에 끓여준다.
(*계속 저어주면서 되직하게 될 때까지 끓여주세요)
3. 되직하게 되면 식힌 후 소독한 병에 넣어서 냉장보관해준다.
(*일주일 정도 보관 가능합니다)한국요리
KOREAN FOODS