Radish Side Dishes Egg roll무나물과 달걀말이

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    – Ingredients for Radish Side Dishes

    Radish (300g), green onion (white, 20g), ginger juice (1t), salt (1/2T), sesame seeds (1/2T),

    Water (3T), sesame oil (1T)

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    – TIP ‘Choosing a good radish’

    Small in size, no fine hairs, and a green to white ratio of 1:3 are good

    – Cooking tips ‘Radix full of nutrients’

    Radish is rich in diastase, which helps digestion, and radish tea is good for coughs and phlegm

    – Slice the radish along the grain

    1. Slice the radish (300g) lengthwise into thin strips

    – TIP ‘How to use radish’

    Radish can be sliced ​​thinly only if sliced ​​thinly

    – Cooking dictionary ‘Slicing along the grain’

    Slicing along the grain will produce even You can cut it lengthwise

    – Use the white part of the green onion

    2. Finely chop the green onion (white part, 20g)

    3. Put sesame oil (1T) on a heated pan and stir-fry the radish

    4. Add water (3T) and ginger juice (1t) and mix

    – Cook’s Dictionary ‘If you add ginger juice’

    It increases the sweetness of the radish and removes the bitterness. The water helps the radish cook well

    – TIP ‘Season later’

    If you season first, the radish will not cook and will fall apart

    5. Cover and cook evenly for 2-3 minutes

    – Cook’s Dictionary ‘Use a thick pan’

    The radish can burn quickly in a thin pan. Use a thick pan with a lid

    – Open the lid when the steam decreases

    6. Add salt (1/2T), sesame seeds (1/2T), and chopped green onions and stir-fry

    – TIP ‘Using radish greens’

    You can make bibimbap with the remaining radish greens

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    – Egg roll ingredients

    Eggs (4), green onions (1/2), milk (3T), cheongju (1T), salt (1t)

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    – TIP ‘Soft egg rolls’

    If you use milk instead of water, the egg rolls will be soft

    1. Beat eggs (4)

    2. Add milk (3T), salt (1t) and mix

    – TIP ‘Cheongju ‘If you put it in’

    The egg roll will be soft and will not have a fishy smell

    3. Add Cheongju (1T) and mix

    4. Strain the egg water through a sieve to remove the strings

    – TIP ‘Using a sieve’

    If you sweep the bottom of the sieve with chopsticks, the egg water will be filtered well

    5. Chop the green onion (1/2) into thin strips and mix

    – Add the middle part of the green onion

    – TIP ‘Add as desired’

    Add carrots, seaweed, etc. to the egg roll as desired

    6. Oil a square pan heated over low heat and wipe it with a paper towel

    – Note 1

    After applying oil, wipe it with a paper towel to prevent the egg from puffing up

    7. Pour a little egg water and spread it thinly and roll it up from the edge before it is fully cooked

    – Note 2

    Pour the egg water little by little, spread it evenly, and roll it up before it is fully cooked

    8. Wipe it with an oiled paper towel After cleaning the pan, pour in the remaining egg water little by little and roll it up

    – TIP ‘Evenly cook’

    If the egg water doesn’t come out when you press the egg roll, it’s evenly cooked

    9. Place the egg roll on the seaweed and roll it up to shape it

    – TIP ‘Shaping’

    If you shape it with the seaweed and put something heavy on it, the shape will look pretty

    10. Cut the egg roll into bite-size pieces

    – TIP ‘Cutting the egg’

    If you cut the egg roll in half and then cut it, the size will be consistent.


    ‘박경신의 정겨운 밥상’ 무나물과 달걀말이 – 박경신의 레시피를 배워본다

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    – 무나물 재료

    무 (300g), 대파(흰 대, 20g), 생강즙 (1t), 소금 (1/2T), 통깨 (1/2T),

    물 (3T), 참기름 (1T)

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     TIP 좋은 무 고르기

    크기가 작고 잔털이 없고 녹색과 흰색의 비율이 1:3이 좋아요

    – 요리상식 영양 만점 무

    무는 디아스타제가 풍부해 소화가 잘 되고 무차는 기침가래에 좋아요

    – 무는 결대로 채 썰어주세요

    1. (300g)는 세로로 얇게 채 썬다

    – TIP ‘무 써는 법

    무는 얇게 저며야 얇게 채 썰 수 있어요

    – 요리사전 결대로 썰기

    무는 결대로 저며 채 썰면 일정한 길이로 썰 수 있어요

    – 대파 흰 대를 사용해주세요

    2. 대파(흰 대, 20g)는 잘게 다진다

    3. 달군 팬에 참기름(1T)을 두르고 무를 넣고 볶는다

    4. (3T), 생강즙(1t)을 넣고 섞는다

    – 요리사전 생강즙을 넣으면

    무의 단맛은 높여주고 쓴맛은 없애요물이 들어가 무가 잘 익도록 도와줘요

    – TIP ‘간은 나중에

    간을 먼저 하면 무가 안 익고 부스러져요

    5. 뚜껑을 덮어 2~3분 정도 고루 익힌다

    – 요리사전 두꺼운 팬 사용하기

    얇은 팬은 무가 빨리 타기 쉬워요두껍고 뚜껑 있는 팬을 사용해주세요

    – 수증기가 줄어들면 뚜껑을 열어주세요

    6. 소금(1/2T), 통깨(1/2T), 다진 대파를 넣고 볶는다

    – TIP ‘무나물 활용하기

    남은 무나물로 비빔밥을 만들어 먹어도 좋아요

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    – 달걀말이 재료

    달걀 (4), 대파 (1/2), 우유 (3T), 청주 (1T), 소금 (1t)

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    – TIP ‘부드러운 달걀말이

    물 대신 우유를 넣으면 달걀말이가 부드러워져요

    1. 달걀(4)은 푼다

    2. 우유(3T), 소금(1t)을 넣고 섞는다

    – TIP ‘청주를 넣으면

    달걀말이가 부드러워지고 비린내가 나지 않아요

    3. 청주(1T)를 넣고 섞는다

    4. 달걀물을 체에 걸러 알끈을 걸러 낸다

    – TIP ‘체 사용하기

    젓가락으로 체의 아래를 쓸어주면 달걀물이 잘 걸러져요

    5. 대파(1/2)는 송송 썰어 섞는다

    – 대파 중간 부분을 넣어주세요

    – TIP ‘기호대로 넣기

    달걀말이에 당근김 등 기호대로 넣어주세요

    6. 약 불로 달군 사각 팬에 기름을 두른 뒤 키친타올로 닦는다

    – 알아두세요 1

    기름을 두른 뒤 키친타올로 닦아야 달걀이 부풀지 않아요

    7. 달걀물을 조금 부은 뒤 얇게 펴 완전히 익기 전에 가장자리부터 돌돌 만다

    – 알아두세요 2

    달걀물을 조금씩 부어 고루 편 뒤 익기 전에 돌돌 말아주세요

    8. 기름 묻은 키친타올로 팬을 닦은 뒤 남은 달걀물을 조금씩 부어 돌돌 만다

    – TIP ‘고루 익히기

    달걀말이를 눌렀을 때 달걀물이 나오지 않으면 고루 익은 거예요

    9. 김발에 달걀말이를 올려 돌돌 말아가며 모양을 잡는다

    – TIP ‘모양 잡기

    김발로 모양을 잡아 무거운 걸 올려주면 모양이 예뻐져요

    10. 달걀말이는 먹기 좋게 썬다

    – TIP ‘달걀 썰기

    달걀말이를 이등 분 한 뒤 썰어주면 크기가 일정해요

    한국요리
    KOREAN FOODS

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