Chewy Boiled Pork 겉쫀속촉 수육 레시피🍻

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  • 00:00 Chewy Boiled Pork
    ■ Cooking Ingredients
    1kg tendon, 10 cups of water, 2 leeks, 1/2 onion with skin, 5 whole garlic cloves, 1 green ginger, a little whole pepper, chives, seasoned salt, 1 serving of noodles, 5T soy sauce, 3T green tangerine juice
    ■ Recipe
    [Chewy Boiled Pork]
    1. Wash 1kg of tendon with water to remove blood.
    2. Then, blanch in boiling water for 7-10 minutes and rinse in water.
    ※ Remove only the impurities 🙂
    3. Put the tendon from step 2 in a rice cooker and add no more than 10 cups of water. 4. In a rice cooker, add 2 large leeks, 1/2 onion with skin, 5 whole garlic cloves, and 1 ginger root (about the size of a thumb)
    Put ground whole pepper in.
    5. Put them in the rice cooker and boil for 40 minutes with the all-purpose steamer.
    6. After 40 minutes, remove the onions, leeks, and garlic for a clear broth.
    7. After removing all the meat, cut them into bite-sized pieces.
    8. Fill a tteokbokki pan with the chives cut into bite sizes.
    9. Place the meat from 7 on top and pour in the tendon broth.
    10. Sprinkle a little salt and boil once more.
    ※ It tastes even better when you boil one serving of noodles and mix them with the remaining boiled pork!

    [Green Tangerine Soy Sauce]
    11. Mix 5T of soy sauce and 3T of green tangerine syrup, then decorate with 3 green tangerines in the green tangerine syrup.

    09:56 Garlic Boiled Pork
    ■ Cooking Ingredients
    Thick standing pot, 1 geun (600g) of whole pork belly with skin on, 1 bunch of garlic, cooking oil, coarse salt
    ■ How to make
    0. Prepare the ingredients
    1) Cut one geun of whole pork belly into four pieces, then make a large X-shaped cut in the skin.
    2) Rub coarse salt on all sides of the whole pork belly in 1) and season.
    ※ Season with about two pinches of salt per piece!
    1. Heat the pot over medium heat for 3-4 minutes until it is hot enough, then coat it with cooking oil.
    ※ You can use a thick standing pot! ※ The pot is sufficiently preheated when ripples form when you add cooking oil!
    2. Place the seasoned whole pork belly in the pot 1, starting with the skin side, close the lid, and reduce to low heat.
    3. Turn the meat over occasionally and cook for 10 minutes until all sides are golden brown.
    ※ To maintain the oven effect, turn the meat over and close the lid tightly!
    4. Add a clove of garlic to the pot 3, close the lid, and cook for 10 minutes.
    ※ ⅓ of the garlic should be submerged in the meat oil! If it is not enough, add cooking oil!
    ※ Shake the pot occasionally to prevent the garlic from burning!
    5. Place the whole pork belly on top of the garlic in 4, close the lid, and cook on low heat for 5 minutes.
    ※ The total cooking time for the meat should not exceed 25 minutes! 6. Take out the meat, put it on a plate, cover it with a bowl or cotton cloth, and leave it for 5 minutes.
    ※ This is a resting process to let the meat juices spread throughout!
    7. Cut the meat in step 6 into bite-size pieces and you’re done!
    ※ It tastes even better when served with seasoned yellow corvina!

    11:48 Beer Boiled Pork
    ■ Cooking Ingredients
    1kg pork belly, 1 bottle of beer
    ■ How to make
    1. Put 1kg pork belly in a pot.
    2. Pour enough beer to cover the pork belly in step 1.
    3. Continue to boil over medium heat until caramelized.


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    00:00 쫀득수육
    ■ 요리 재료
    힘줄 1kg, 물 10컵, 대파 2대, 껍질 있는 양파 1/2개, 통마늘 5개, 흙생강 1개, 통후추 약간, 부추, 맛소금, 소면 1인분, 간장 5T, 청귤청 3T
    ■ 만드는 법
    [쫀득 수육]
    1. 힘줄 1kg를 물로 씻어 핏물을 빼준다.
    2. 이후 끓는 물에 넣어 7~10분간 살짝 데쳐준 후 물에 헹궈준다.
    ※ 불순물만 빠지면 건져내주세요 🙂
    3. 밥솥에 2의 힘줄을 넣고 물 10컵이 넘지 않게 넣어준다.
    4. 3의 밥솥에 큼직하게 썰은 대파 2대, 껍질 있는 양파 1/2개, 통마늘 5개, 흙생강 1개(엄지손가락 한마디 크기)
    통후추를 갈아서 넣어준다.
    5. 통째로 밥솥에 넣고 만능 찜으로 40분간 삶아준다.
    6. 40분 후 맑은 육수를 위해 양파와 파, 마늘은 건져내준다.
    7. 고기를 다 건져낸 후 뭉텅이로 먹기 좋게 썰어준다.
    8. 떡볶이스텐팬에 한 입 크기로 자른 부추를 가득 깔아준다.
    9. 그 위에 7의 고기를 얹어준 후 힘줄 육수를 가득 부어준다.
    10. 맛소금을 살짝 뿌려준 후 한 번 더 팔팔 끓여준다.
    ※ 어느 정도 먹고 남은 수육에 소면 1인분을 삶아 섞어 먹으면 더욱 맛있습니다!

    [청귤 간장]
    11. 간장 5T, 청귤청 3T를 섞어준 후 청귤청 안에 있는 청귤 3개를 데코 해준다.

    09:56 마늘수육
    ■ 요리 재료
    두께감 있는 스탠 냄비, 껍질 붙은 통삼겹 1근(600g), 마늘 한 공기, 식용유, 굵은 소금
    ■ 만드는 법
    0. 재료 준비
    1) 통삼겹 한 근을 네 덩어리로 나눠 썰어준 뒤 껍질에 X 모양으로 큼직하게 칼집을 넣는다.
    2) 1)의 통삼겹의 모든 면에 굵은 소금을 문지르는 느낌으로 발라 밑간한다.
    ※ 한 덩어리 당 소금 두 꼬집 정도로 밑간하면 됩니다!
    1. 냄비를 중불에서 3~4분 동안 열기가 날 정도로 충분히 달궈준 뒤 식용유를 한 바퀴 두른다.
    ※ 냄비는 두께감 있는 스탠 냄비를 사용하면 됩니다!
    ※ 냄비는 식용유를 넣었을 때 물결이 생기면 충분히 예열된 것입니다!
    2. 1의 냄비에 밑간한 통삼겹을 껍질 부분부터 넣고 뚜껑을 닫은 뒤 약불로 줄인다.
    3. 중간중간 고기를 뒤집어가며 모든 면이 노릇해지도록 10분 동안 익혀준다.
    ※ 오븐 효과를 유지하려면 고기를 뒤집고 뚜껑을 꼭 닫아야 합니다!
    4. 3의 냄비에 마늘 한 공기를 넣고 뚜껑을 덮은 뒤 10분 동안 익혀준다.
    ※ 마늘의 ⅓이 고기 기름에 잠겨야 합니다! 모자란 경우 식용유를 추가해주세요!
    ※ 마늘이 타지 않도록 중간 중간 냄비를 흔들어주세요!
    5. 4의 마늘 위에 통삼겹을 올리고 뚜껑을 덮은 뒤 약불에서 5분 동안 뜸 들이듯이 익혀준다.
    ※ 고기의 총 조리 시간은 25분을 넘기지 않아야 합니다!
    6. 고기를 꺼내 접시에 담은 뒤, 대접이나 면기로 덮어 5분 동안 그대로 둔다.
    ※ 고기 육즙이 전체적으로 퍼지게 하는 레스팅 과정입니다!
    7. 6의 고기를 먹기 좋은 크기로 썰어주면 완성!
    ※ 양념 황석어젓을 곁들여 먹으면 더욱 맛있습니다!

    11:48 맥주 수육
    ■ 요리 재료
    오겹살 1kg, 맥주 1병
    ■ 만드는 법
    1. 냄비에 오겹살 1kg를 통째로 넣어준다.
    2. 1의 오겹살이 잠길 정도로 맥주를 가득 넣어준다.
    3. 중불로 계속 끓여 캐라멜라이징이 될 때까지 끓여주면 완성.

    한국요리
    KOREAN FOODS

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