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[Homemade Ketchup]
– Main ingredients
Tomatoes (6), red peppers (¼), onions (½), garlic (2)
– Seasoning ingredients
Gochujang (2T), olive oil (1T), bay leaves (2), seasoning (2T), salt (1t), lemon juice (2T)
———————————————————————-– Tip ‘Choosing tomatoes’
Prepare with ripe tomatoes that are red throughout1. Cut the red peppers (¼) into large pieces
– Cooking points
If you grind tomatoes and red peppers together, the color will be darker and the nutrition will be richer– Cooking dictionary ‘The King of Vitamins! Paprika’
Paprika is rich in vitamins, iron, etc.! Helps boost immunity and children’s growth2. Remove the stems from the tomatoes (6) and cut them into large pieces
– Tip ‘Put in the skin’
Put the tomatoes in the blender with the skin on– Recommended ‘Healthy Homemade Ketchup’
Make your own ketchup that is more delicious and nutritious!3. Add large-sized tomatoes and red paprika to the blender and grind finely.
– tip ‘Fine grinding’
Grind the tomatoes and red paprika finely without lumps.4. Pour olive oil (1T) into a heated pan and stir-fry the chopped onion (½)
– tip ‘How to store homemade ketchup’
You can store it in the refrigerator or freezer for about a week to enjoy it for a long time.5. Add minced garlic (2 cloves) and stir-fry briefly, then add finely chopped tomatoes and red paprika and boil.
– Cooking tips ‘Controlling the heat’
Once the tomatoes boil, boil them over medium heat for 15-20 minutes.6. Add bay leaves (2 sheets) and boil for 15-20 minutes.
– tip ‘Useful ketchup’
You can use it as tomato spaghetti sauce or spread it on bread.7. Gochujang (2T), Add 2T of seasoning and mix
8. Remove bay leaves and add 1t of salt and mix
9. Mix in 2T of lemon juice and season
– Cooking Dictionary ‘Boiling Time’
Boil for 5 more minutes to allow the seasoning to blend
10. Cool the boiled ketchup
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[Salmon Curry Rice Pancake]– Main Ingredients
Rice (150g), Eggs (2), Onion (30g), Carrot (30g), Zucchini (30g), Canned Salmon (60g),
Salt (a little), Curry Powder (2T), Pepper (a little)
———————————————————————-– Cooking Tip ‘Removing Oil’
Canned salmon needs to have its oil removed to maintain its light flavor– Tip ‘Using Leftover Vegetables’
Try using leftover vegetables left in the refrigerator1. Onion (30g), Chop zucchini (30g) and carrot (30g) finely
– Cook’s Dictionary ‘Vegetable Size’
Chop the vegetables finely so that they go well with rice2. Add chopped zucchini, onion, and carrot to rice (150g)
3. Add drained canned salmon (60g) and mix, then add salt (a little)
4. Mix curry powder (2T), pepper (a little) and beat eggs (2) finely
– Tip ‘Instead of curry powder’
You can also use flour5. Mix the beaten eggs finely to make dough
6. Oil a heated pan and fry the dough into bite-sized pieces
– Cooking Tip ‘Efficacy of Curry’
Curry rich in curcumin! It is effective in preventing diabetes and dementia– tip ‘According to your taste’
You can also add tuna or chicken7. Fry the dough until golden brown on both sides
– Cook’s Dictionary ‘Adding Cheongyang peppers’
If you add Cheongyang peppers, you can enjoy a spicier salmon curry rice pancake8. Put it on a plate to make it look nice
– tip ‘Adding homemade ketchup’
If you add homemade ketchup to salmon curry rice pancake, it tastes good and the greasiness goes away.박보경의 홈메이드 케첩과 연어카레 밥전
[홈메이드 케첩]
– 주 재료
토마토(6개), 빨강 파프리카(¼개), 양파(½개), 마늘(2개)
– 양념 재료
고추장(2T), 올리브유(1T), 월계수잎(2장), 조청(2T), 소금(1t), 레몬즙(2T)
———————————————————————-– tip ‘토마토 선택하기’
전체적으로 빨갛게 익은 완숙 토마토로 준비해주세요1. 빨강 파프리카(¼개)는 큼직하게 썬다
– 쿡 포인트
토마토, 빨강 파프리카를 함께 갈아주면 색감이 진해지고 영양도 풍부해져요– 요리사전 ‘비타민의 왕! 파프리카’
비타민, 철분 등이 풍부한 파프리카! 면역력 증진과 어린이 성장에 도움을 줘요2. 토마토(6개)는 꼭지를 제거한 뒤 큼직하게 썬다
– tip ‘껍질째 넣기’
토마토는 믹서에 갈 때 껍질째 넣어주세요– 추천 ‘건강한 홈메이드 케첩’
직접 만들어 더 맛있고 영양 만점인 케첩을 만들어보세요!3. 믹서에 큼직하게 썬 토마토, 빨강 파프리카를 넣어 곱게 간다
– tip ‘곱게 갈기’
토마토, 빨강 파프리카는 덩어리지지 않게 곱게 갈아주세요4. 달군 냄비에 올리브유(1T)를 두른 뒤 다진 양파(½개)를 넣어 볶는다
– tip ‘홈메이드 케첩 보관법’
일주일 정도 냉장 보관하거나 냉동 보관하면 오래 드실 수 있어요5. 다진 마늘(2개)을 넣어 살짝 볶은 뒤 곱게 간 토마토, 빨강 파프리카를 넣어 끓인다
– 요리상식 ‘불 조절’
토마토가 끓어오르면 중약불에 15~20분 정도 끓여주세요6. 월계수잎(2장)을 넣어 15~20분 정도 끓인다
– tip ‘활용 만점 케첩’
토마토 스파게티소스로 활용하거나 빵에 발라서 먹어도 좋아요7. 고추장(2T), 조청(2T)을 넣어 섞는다
8. 월계수잎은 건져내고 소금(1t)을 넣어 섞는다
9. 레몬즙(2T)을 섞어 양념한다
– 요리사전 ‘끓이는 시간’
양념이 어우러지도록 5분 정도 더 끓여주세요10. 끓인 케첩은 한 김 식힌다
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[연어카레 밥전]– 주 재료
밥(150g), 달걀(2개), 양파(30g), 당근(30g), 애호박(30g), 캔 연어(60g),
소금(약간), 카레가루(2T), 후춧가루(약간)
———————————————————————-– 요리상식 ‘기름 빼기’
캔 연어는 기름을 빼줘야 담백한 맛을 살릴 수 있어요– tip ‘자투리 채소 활용하기’
냉장고에 남아있는 자투리 채소를 활용해보세요1. 양파(30g), 애호박(30g), 당근(30g)은 잘게 다진다
– 요리사전 ‘채소 크기’
채소는 밥과 어우러지도록 잘게 다져주세요2. 밥(150g)에 다진 애호박, 양파, 당근을 넣는다
3. 기름 뺀 캔 연어(60g)를 넣어 섞은 뒤 소금(약간)을 넣는다
4. 카레가루(2T), 후춧가루(약간)를 섞고 달걀(2개)은 곱게 푼다
– tip ‘카레가루 대신’
밀가루를 넣어도 좋아요5. 곱게 푼 달걀을 섞어 반죽을 만든다
6. 달군 팬에 기름을 두른 뒤 반죽을 한입 크기로 부친다
– 요리상식 ‘카레의 효능’
커큐민 성분이 풍부한 카레! 당뇨, 치매 예방에 효과적이에요– tip ‘기호에 따라’
참치, 닭고기를 넣어도 좋아요7. 반죽은 앞뒤로 노릇하게 부친다
– 요리사전 ‘청양고추 넣기’
청양고추를 넣으면 더욱 매콤한 연어카레 밥전을 맛볼 수 있어요8. 접시에 보기 좋게 담는다
– tip ‘홈메이드 케첩 곁들이기’
연어카레 밥전에 홈메이드 케첩을 곁들이면 맛도 좋고 느끼함도 사라져요한국요리
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