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#DakGangjeong
-Ingredients
Chicken leg meat (400g), salt (a little), pepper (a little), Cheongju (2t) -Seasoning ingredients Soy sauce (1 1/2T), Gochujang (1T), Sugar (2t), Honey (1t), Oligosaccharide (2t), Water (2T), Minced garlic (2t), Tomato ketchup (2t), Sesame oil (2t), Chopped walnuts (as needed), Chopped pistachios (as needed), Sesame seeds (2t) =====================
-Preparing the ingredients
1. Cut the chicken leg meat (400g) into large pieces.
2. Season the chicken with salt (a little), pepper (a little), and Cheongju (2t) *TIP ‘Marination’ When you marinate the chicken, the seasoning permeates the inside and the gamey smell and gamey smell are removed. Remove
3. Cover the chicken with oil and cook over low heat in a pan.
4. Mix soy sauce (1 1/2T), gochujang (1T), water (2T), sugar (2t), honey (1t), oligosaccharide (2t), minced garlic (2t), sesame oil (2t), tomato ketchup (2t), and sesame seeds (2t) to make the seasoning. *TIP ‘Bake time’ Cover the chicken with a lid over low heat for about 10 to 15 minutes.
5. When one side is cooked, turn it over and cook evenly.
6. Boil the seasoning in a pot for a while. *TIP ‘Boil the seasoning’ The concentration will be thick and warm, so the seasoning will be well absorbed into the meat and taste good.
7. Remove the oil from the grilled chicken and mix it evenly with the boiled seasoning.
8. Place the chicken gangjeong in a bowl.
9. Sprinkle sesame seeds.
10. Sprinkle chopped walnuts and chopped pistachios. Sprinkle
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#Cucumber Salad
– Ingredients
1 cucumber, 1 celery stalk, 4 cherry tomatoes, 1/4 apple, 1/2 orange, mint leaves (as needed), mayonnaise (4T), plain yogurt (2T), lemon juice (4T), citron marmalade (1T), plum marmalade (1t), salt (a little), biscuit (as needed) ======================
– Ingredients
1. Remove the seeds from the cucumber (1) and cut into small dice.
2. Cut the celery (1 stalk), 4 cherry tomatoes, and 1/4 apple into the same size as the cucumber.
3. Peel the orange (1/2) and keep only the flesh. Cut out
4. Mix mayonnaise (4T), plain yogurt (2T), plum extract (1t), yuja extract (1T), lemon juice (4T), and salt (a little) to make a dressing
5. Put the dressing in a bowl first
6. Arrange the prepared vegetables and fruits in a nice way
7. Top with mint leaves and biscuits
#닭강정
-재료
닭다리살(400g), 소금(약간), 후춧가루(약간), 청주(2t) -양념 재료 간장(1 1/2T), 고추장(1T), 설탕(2t), 꿀(1t), 올리고당(2t), 물(2T), 다진 마늘(2t), 토마토케첩(2t), 참기름(2t), 다진 호두(적당량), 다진 피스타치오(적당량), 통깨(2t) ======================
-재료 손질
1. 닭다리살(400g)은 큼직하게 썬다
2. 큼직하게 썬 닭고기는 소금(약간), 후춧가루(약간), 청주(2t)에 조물조물 버무려 밑간한다 *TIP ‘밑간‘ 닭고기를 밑간하면 속까지 간이 배고 누린내, 잡내가 제거돼요
3. 밑간한 닭고기는 기름을 두른 팬에 뚜껑을 덮어 약 불에서 굽는다
4. 간장(1 1/2T), 고추장(1T), 물(2T), 설탕(2t), 꿀(1t), 올리고당(2t), 다진 마늘(2t), 참기름(2t), 토마토케첩(2t), 통깨(2t)를 섞어 양념을 만든다 *TIP ‘굽는 시간’ 닭고기는 약 불에서 뚜껑을 덮어 10~15분 정도 구우면 적당해요
5. 한 면이 익으면 뒤집어서 고루 익힌다
6. 양념은 냄비에 한소끔 끓인다 *TIP ‘양념을 끓이면’ 농도가 진해지고 따뜻해서 고기에 양념이 잘 배고 맛도 좋아요
7. 구운 닭고기는 기름기를 제거해 끓인 양념에 고루 버무린다
8. 닭강정을 그릇에 담는다
9. 통깨를 뿌린다
10. 다진 호두, 다진 피스타치오를 솔솔 뿌린다
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#오이샐러드
-재료
오이(1개), 셀러리(1대), 방울토마토(4개), 사과(1/4개), 오렌지(1/2개), 민트잎(적당량), 마요네즈(4T), 플레인 요구르트(2T), 레몬즙(4T), 유자청(1T), 매실청(1t), 소금(약간), 비스킷(적당량) =======================
-재료 손질
1. 오이(1개)는 씨를 도려낸 뒤 작은 주사위 모양으로 썬다
2. 셀러리(1대), 방울토마토(4개), 사과(1/4개)도 오이와 같은 크기로 썬다
3. 오렌지(1/2개)는 껍질을 벗겨 과육만 도려낸다
4. 마요네즈(4T), 플레인 요구르트(2T), 매실청(1t), 유자청(1T), 레몬즙(4T), 소금(약간)을 섞어 드레싱을 만든다
5. 그릇에 드레싱을 먼저 담는다
6. 준비한 채소, 과일을 보기 좋게 담는다
7. 민트잎, 비스킷을 고명으로 얹는다
한국요리
KOREAN FOODS