ChickenTeriyaki Ma Omija pickled 치킨데리야끼와마오미자절임

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  • #ChickenTeriyaki
    -Ingredients
    Chicken (leg meat, 600g), sweet persimmon (2), string beans (15), green onion (white, 1), walnut (80g), flour (50g), soy sauce (4T), cooking wine (4T), rice wine (4T), plum extract (3T), sugar (2t)
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    1. Remove the skin, seeds, and core of the sweet persimmons (2), then cut into bite-size pieces.

    -Cooking Dictionary ‘Sweet Persimmons~ Many Uses’
    Sweet persimmons are high in carbohydrates, so you can reduce sugar! They go well with chicken for a healthy meal!

    2. Remove skin and fat from chicken (leg meat, 600g) and cut diagonally into wide pieces
    3. Coat the persimmon with flour (50g) evenly
    4. Coat the chicken with flour evenly
    5. Oil a heated pan and fry the persimmon until golden brown
    6. Oil one side of the pan and add chicken and fry until golden brown on both sides
    7. Add soy sauce (4T), cooking wine (4T), cheongju (4T), sugar (2t), plum extract (3T), and thinly sliced ​​green onion (white, 1/2) to the pan and boil briefly

    *White wine is also fine instead of plum extract

    8. Add chicken and persimmon and stir-fry evenly
    9. Add bite-sized string beans (15 pieces) and roasted walnuts (80g) and simmer until the broth is cooked
    10. Put chicken teriyaki in a bowl Put
    11. Top with sliced ​​green onions (white leeks, 1/2)

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    #Maomija pickled
    – Ingredients
    Ma (400g), salt (1t), vinegar (3T), water (1 cup), Omija syrup (1 cup)
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    1. Peel the ma (400g)
    2. Rinse the ma in water and cut into bite-sized pieces

    – Cooking knowledge ‘Ma benefits’
    Ma is rich in mucin, essential amino acids, and dietary fiber, so it is good for restoring energy, strengthening stamina, and antioxidant effects~

    – Cooking dictionary ‘Omija syrup Making’
    Pile up equal amounts of omija and sugar and let it mature at room temperature for a week, then take out the omija

    *Omija juice is also fine instead of omija syrup

    3. Boil omija syrup (1 cup), water (1 cup), vinegar (3T), and salt (1t) in a pot

    -TIP ‘Pickling liquid’

    Pour it while it’s hot so that the ma is crunchy~

    4. Pour hot omija pickling liquid on the ma and let it mature at room temperature for about a day, then store in the refrigerator
    5. Put the pickled mao-mija in a bowl


    빅마마이혜정이추천하는밥상100배즐기기-치킨데리야끼와마오미자절임,
    행복도 빅! 맛도 빅! 그녀가 추천하는 요리는 결코 어렵지 않다!
    어려운 요리도 즐겁고 쉽게 요리하는 방법을 선보이는 요리의 여왕~빅마마 이혜정

    #치킨데리야끼
    -재료
    닭고기(다리살, 600g), 단감(2개), 줄기콩(15개), 대파(흰대, 1개), 호두(80g), 밀가루(50g), 맛간장(4T), 맛술(4T), 청주(4T), 매실청(3T), 설탕(2t)
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    1. 단감(2개)은 껍질과 씨, 심지를 제거한 뒤 먹기 좋은 크기로 자른다

    -요리사전 ‘단감~ 활용만점’
    단감은 당질이 많아 설탕을 줄일 수 있어요! 닭고기와 어우러져 건강하게 먹을 수 있어요!

    2. 닭고기(다리살, 600g)는 껍질과 기름기를 제거한 뒤 넓적하게 비스듬히 썬다
    3. 감에 밀가루(50g)를 골고루 묻힌다
    4. 닭고기에 밀가루를 골고루 묻힌다
    5. 달군 팬에 기름을 두른 뒤 감을 노릇노릇하게 굽는다
    6. 팬 한쪽 면에 기름을 두른 뒤 닭고기를 넣고 앞뒤로 노릇노릇하게 굽는다
    7. 팬에 맛간장(4T), 맛술(4T), 청주(4T), 설탕(2t), 매실청(3T), 어슷 썬 대파(흰대, 1/2개)를 넣고 한소끔 끓인다

    *매실청 대신 흰 포도주도 괜찮아요

    8. 닭고기와 감을 넣고 고루 볶는다
    9. 한입 크기로 썬 줄기콩(15개), 볶은 호두(80g)를 넣고 국물을 자작하게 조린다
    10. 치킨데리야끼를 그릇에 담는다
    11. 채 썬 대파(흰대, 1/2개)를 얹는다

     

     

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    #마오미자절임
    -재료
    마(400g), 소금(1t), 식초(3T), 물(1컵), 오미자청(1컵)
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    1. 마(400g)는 껍질을 벗긴다
    2. 마를 물에 깨끗이 헹군 뒤 한입 크기로 썬다

    -요리상식 ‘마 효능’
    마에는 뮤신, 필수 아미노산, 식이섬유가 풍부해 원기회복, 정력 강화, 항산화 효과에 좋아요~

    -요리사전 ‘오미자청 만들기’
    오미자와 설탕을 동량으로 켜켜이 담아 일주일 실온 숙성시킨 뒤 오미자는 건져주세요

    *오미자청 대신 오미자주스도 괜찮아요

    3. 냄비에 오미자청(1컵), 물(1컵), 식초(3T), 소금(1t)을 넣고 팔팔 끓인다

    -TIP ‘절임액을’
    뜨거울 때 부어야 마가 아삭아삭해요~

    4. 마에 뜨거운 오미자절임액을 붓고 하루 정도 실온 숙성시킨 뒤 냉장 보관한다
    5. 마오미자절임을 그릇에 담는다

    한국요리
    KOREAN FOODS

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