Boiled Pork recipes 3인3색 수육 만드는 법🥩

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    📕어디서도 볼 수 없는 비법까지!📑

    00:00 Lactic Acid Bacteria Drink Boiled Pork
    ■ Cooking Ingredients
    1.2kg whole pork belly for boiled pork, 400ml water, 15 bottles of lactic acid bacteria drink (65ml per bottle), 260ml soy sauce (4 bottles based on lactic acid bacteria drink)
    [Chanto’s Ssamjang]
    1.5T soybean paste, 1T gochujang, 1T minced garlic, 1/2 white scallion, 1/4 onion, 1T sesame oil, a little sesame seeds
    (*If the ratio of gochujang is higher than that of soybean paste, it tastes closer to gochujang than ssamjang, so add more soybean paste~)
    ■ Preparation
    [Making Chanto’s Ssamjang]
    0. Prepare the ingredients
    ① Finely chop the white scallions and onions. 1. Put the sliced ​​green onions and onions in a bowl, then add 1.5T of soybean paste, 1T of red pepper paste, 1T of minced garlic, and 1T of sesame oil and mix. Done!
    (*After finishing, put it in a paper bag and sprinkle some sesame seeds on it~)
    [Making lactic acid bacteria drink boiled pork]
    1. Put 400ml of water, 15 bottles (65ml) of lactic acid bacteria drink, and 260ml of soy sauce in an empty pot.
    2. Mix well, then put the whole pork belly in the pot so that it is fully submerged and boil over high heat.
    3. When the broth boils vigorously, reduce the heat to medium and cook for 40 minutes.
    4. Cut the boiled pork into bite-sized pieces and you’re done!

    06:18 Sikhye-boiled pork
    ■ Cooking ingredients
    1 geun of pork belly for boiled pork, 3 cans of 238ml sikhye, 240ml soy sauce
    ■ How to make
    1. Pour 3 cans of 238ml sikhye and 240ml soy sauce into a pot, mix, add pork belly, and boil over high heat.
    ※ It is convenient to measure the soy sauce with a can of sikhye!
    ※ If you measure with a can of sikhye, the soy sauce is 1 can!
    2. When it boils vigorously, reduce the heat to medium and cook for about 40 minutes.
    ※ Turn over once in between so that the seasoning is evenly distributed!
    3. After the boiled pork is cooled, cut it into bite-sized pieces and you’re done!
    ※ The completed sikhye-boiled pork tastes even better when served with onion kimchi!

    10:32 Green Onion Boiled Pork
    ■ Cooking Ingredients
    2kg pork belly, about 10 green onions, 1 onion, 2t fine salt, a little pepper, a little whole pepper, 1~2 gingers, a large handful of garlic, a little soju
    ■ How to make
    [Preparing green onion boiled pork ingredients]
    1. Remove blood from pork belly with a kitchen towel and sprinkle 2t fine salt and a little pepper evenly.
    2. Cut one side of the green part of the green onion lengthwise with a knife and spread it out widely.
    3. Slice the onion into 0.7~1cm thick circles.
    [Making green onion boiled pork]
    1. Lay green onion, pork belly, green onion, pork belly, green onion in order, about 5~6 layers.
    (*Place the inside of the green onion with the liquid facing the pork belly~!)
    2. Cut the green onion & pork belly into 5cm long pieces, like slicing kimbap. 3. Put the onion in the pot, then the white part of the green onion, and garlic.
    4. Put the green onion & pork belly in layers, sprinkle whole pepper, and put the ginger in between.
    5. Add a little soju, cover, and boil on low heat for about 40 minutes. Done!


    00:00 유산균음료 수육
    ■ 요리 재료
    수육용 통 삼겹살 1.2kg, 물 400ml, 유산균음료 15병 (1병당 65ml), 진간장 260ml (유산균음료 통 기준 4병)
    [찬또 표 쌈장]
    된장 1.5T, 고추장 1T, 다진 마늘 1T, 대파 흰대 1/2개, 양파 1/4개, 참기름 1T, 통깨 약간
    (*고추장 비율이 된장보다 높으면, 쌈장보다 고추장 맛에 더 가까우니 된장 양을 더 많이 넣어주세요~)
    ■ 만드는 법
    [찬또 표 쌈장 만들기]
    0. 재료 준비
    ① 대파 흰대와 양파는 잘게 다져준다.
    1. 볼에 썬 대파와 양파를 담은 뒤 된장 1.5T, 고추장 1T, 다진 마늘 1T, 참기름 1T를 넣어 섞어주면 완성!
    (*완성 후 종지에 담아 통깨를 살짝 뿌려주면 좋아요~)
    [유산균 음료 수육 만들기]
    1. 빈 냄비에 물 400ml, 유산균 음료 15병 (65ml), 진간장 260ml을 담아준다.
    2. 잘 섞어준 뒤 통 삼겹살을 푹 잠기도록 냄비에 넣고 센 불에 끓여준다.
    3. 육수가 팔팔 끓어오르면 중불로 내리고 40분간 익혀준다.
    4. 다 삶은 수육은 먹기 좋은 크기로 편 썰어주면 완성!

    06:18 식혜수육
    ■ 요리 재료
    수육용 통삼겹살 1근, 식혜 238ml 3캔, 진간장 240ml
    ■ 만드는 법
    1. 냄비에 식혜 238ml 3캔, 진간장 240ml를 붓고 섞은 뒤, 통삼겹살을 넣어 강불에서 끓여준다.
    ※ 간장은 식혜 캔으로 계량하면 편리합니다!
    ※ 식혜 캔으로 계량 시 간장은 1캔 분량입니다!
    2. 팔팔 끓어오르면 중약불로 줄이고 40분 정도 익혀준다.
    ※ 간이 골고루 배도록 중간에 한 번 정도 뒤집어 주세요!
    3. 다 삶은 수육은 한 김 식힌 후 먹기 좋은 크기로 썰어주면 완성!
    ※ 완성된 식혜수육은 양파김치를 곁들여 먹으면 더욱 맛있습니다!

    10:32 대파 수육
    ■ 요리 재료
    삼겹살 2kg, 대파 약 10대, 양파 1개, 고운 소금 2t, 후추 약간, 통후추 약간, 생강 1~2개, 마늘 크게 한 줌, 소주 약간
    ■ 만드는 법
    [대파 수육 재료 준비]
    1. 삼겹살은 키친타월로 핏물을 제거하고 고운 소금 2t, 후추 약간을 골고루 뿌린다.
    2. 대파의 초록 부분 한쪽을 칼로 길게 잘라 넓게 펼쳐준다.
    3. 양파는 0.7~1cm 두께로 원형 슬라이스해준다.
    [대파 수육 만들기]
    1. 파, 삼겹살, 파, 삼겹살, 파 순서로 5~6겹 정도 올려준다.
    (*파 안쪽 진액 나오는 부분이 삼겹살로 향하게 놓아주세요~!)
    2. 대파&삼겹살을 먹기 좋게 약 5cm 길이로 김밥 썰 듯이 살살 잘라준다.
    3. 냄비에 양파를 깔고 대파의 흰 부분, 마늘을 깔아준다.
    4. 대파&삼겹살을 층이 보이게 세워서 넣어준 뒤 통후추를 뿌린 후 생강을 사이에 끼워준다.
    5. 소주 약간을 넣고 뚜껑을 덮은 후 약불로 40분 정도 끓여주면 완성!

     

    한국요리
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