Chapssaltangsuyuk 찹쌀탕수육_#001

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  • # Chapssaltangsuyuk

    – Ingredients
    Pork (300g), Onion (1/2), Ginger Juice (1/2T), Salt (1t), Pepper (a little), Starch Powder (100g), Glutinous Rice Powder (100g), Water (1 1/2 cups), Egg White (1), Cooking Oil (1T),
    – Sauce Ingredients
    Broccoli (100g), Pineapple (200g), Carrot (1/2), Soaked Wood Ear Mushrooms (10), Water (2 cups), Brown Sugar (1/2 cup), Vinegar (4T), Ginger Juice (1/2T), Soy Sauce (3T)
    – Starch Water Ingredients (Sauce)
    Starch Powder (1/2 cup), Water (1 cup)
    ——

    1. Slice pork tenderloin (300g) flat against the grain
    2. Ginger Juice (1/2T), Pepper (a little), Soy Sauce (1t), Add salt (1t) and season
    3. Mix starch powder (100g) and glutinous rice powder (100g)

    – Cooking Dictionary ‘Adjusting the dough ratio!’ If the dough is thick, the flour flavor is strong. Adjust the ratio of dough and meat well~

    4. Add water (1 1/2 cups) and mix until it flows well
    5. Add egg white (1) and cooking oil (1T) to make dough
    6. Add the seasoned meat and mix

    – Cook’s Dictionary ‘170℃ is a good temperature for frying’
    Add salt to the oil until you hear a sound or add the dough when it rises right away~

    7. Add the meat dough to the oil preheated to 170℃ and fry
    8. Remove the fried meat and place it on a paper towel to drain the oil
    9. Cut the broccoli (100g) into bite-size pieces
    10. Cut the pineapple (200g) and carrot (1/2) into bite-size pieces
    11. Prepare the soaked oyster mushrooms (10) so that they are easy to eat
    12. Add water (2 cups), brown sugar (1/2 cup), Add soy sauce (3T), vinegar (4T), and ginger juice (1/2T) and mix
    13. Add starch powder (1/2) cup and water (1 cup) and mix well to make starch water
    14. Add the sauce to a heated pan and boil
    15. Fry the meat that has cooled down once more
    16. Drain the fried meat through a sieve and place on a paper towel to drain the oil
    17. Add pineapple, oyster mushrooms, broccoli, and carrots to the boiling sauce and boil briefly
    18. Add starch water and mix well to thicken the consistency
    19. Place the fried meat in a bowl and pour the sauce over it appetizingly


    # 찹쌀탕수육

     
    -재료
    돼지고기(300g), 양파(1/2개), 생강즙(1/2T), 소금(1t), 후춧가루(약간), 녹말가루(100g), 찹쌀가루(100g), 물(1 1/2컵), 달걀흰자(1개), 식용유(1T),
    -소스 재료
    브로콜리(100g), 파인애플(200g), 당근(1/2개), 불린 목이버섯(10개), 물(2컵), 흑설탕(1/2컵), 식초(4T), 생강즙(1/2T), 간장(3T)
    -녹말물 재료(소스)
    녹말가루(1/2컵), 물(1컵)
    =============================================================================================
     
    1.돼지고기 안심(300g)은 결 반대방향으로 넓적하게 썬다

    2.생강즙(1/2T), 후춧가루(약간), 간장(1t), 소금(1t)을 넣어 밑간한다

    3.녹말가루(100g), 찹쌀가루(100g)를 섞는다

    – 요리사전 ‘반죽 비율 맞추기!’

    반죽이 두꺼우면 밀가루 맛이 강해요 반죽과 고기의 비율을 잘 맞춰주세요~

    4.물(1 1/2컵)을 넣고 주르륵 흐를 정도로 섞는다

    5.달걀흰자(1개), 식용유(1T)를 넣어 반죽을 만든다

    6.밑간한 고기를 넣고 섞는다

    – 요리사전 ‘튀김 온도로 좋은 170℃’

    기름에 소금을 넣어 소리를 듣거나 반죽을 넣어 바로 올라오면 넣어주세요~

    7.170℃로 예열한 기름에 고기반죽을 넣어 튀긴다

    8.튀긴 고기를 건져서 키친타올에 올려 기름을 뺀다

    9.브로콜리(100g)는 한입 크기로 썬다

    10.파인애플(200g)과 당근(1/2개)은 한입 크기로 썬다

    11.불린 목이버섯(10개)은 먹기 좋게 손질한다

    12.물(2컵), 흑설탕(1/2컵), 간장(3T), 식초(4T), 생강즙(1/2T)을 넣고 섞는다

    13.녹말가루(1/2)컵, 물(1컵)을 넣고 잘 섞어 녹말물을 만든다

    14.달군 팬에 소스를 넣고 끓인다

    15.한 김 식힌 고기를 한번 더 튀긴다

    16.다 튀긴 고기는 체에 밭쳐 턴 뒤 키친타올에 얹어 기름을 뺀다

    17.끓는 소스에 파인애플, 목이버섯, 브로콜리, 당근을 넣고 한소끔 끓인다

    18.녹말물을 넣고 잘 저어 걸쭉하게 농도를 맞춘다

    19.그릇에 튀긴 고기를 담고 소스를 먹음직스럽게 끼얹는다

     

    한국요리
    KOREAN FOODS

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