최고의 요리 비결 – 초계탕과 초계면_Korean chogye-tang-chogyemyeon

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  • [Chogye-tang]

    – Main ingredients
    Chicken (1 whole), red cabbage (50g), perilla leaves (2 sheets), lettuce (2 sheets), mustard leaves (2 sheets), carrots (50g), cucumbers (40g), green onions (40g), egg yolks (30g)

    – Chicken broth ingredients
    Water (6 cups), garlic (10 cloves), onions (100g), green onions (80g), chicken, ginseng (10g)

    – Broth ingredients
    Pine nuts (2T), sesame seeds (3T), peanut butter (1T), chicken broth

    Chicken seasoning ingredients
    Vinegar (1T), sugar (1T), mustard (1T),

    1. Remove the fat from the tail and neck of a chicken (1 whole).
    2. Boil water (6 cups), garlic (10 cloves), onions (100g), green onions (80g), chicken, ginseng (10g) in a pot for about 1 hour. 3. Strain the cooled chicken broth through a sieve with cotton cloth.
    4. Chop red cabbage (50g), sesame leaves (2 sheets), lettuce (2 sheets), mustard leaves (2 sheets), and carrots (50g).
    5. Peel and slice cucumber (40g), then cut green onion (40g) in half lengthwise and chop finely.
    6. In a blender, add pine nuts (2T), sesame seeds (3T), peanut butter (1T), and chicken broth and grind until smooth to make broth.
    7. Mix vinegar (1T), sugar (1T), and mustard (1T), then add to cooled chicken and mix.
    8. In a bowl, place red cabbage, sliced ​​lettuce, egg yolk (30g), carrots, and cucumber, then top with seasoned chicken.
    9. Pour broth, add ice, and sprinkle green onion (a little).

    [Chogyemyeon]

    – Main ingredients
    Buckwheat noodles (150g), chicken (50g), egg yolk (20g), ssammu (15g), green onion (a little)

    – Seasoning ingredients
    Chicken broth (½ cup), sugar (3T), soy sauce (2T), onion (40g), cheongju (⅓ cup), ginger (a little), green onion (40g), smoked anchovy pack (1), seaweed (1)

    – Buckwheat noodle seasoning ingredients
    Sesame powder (1T), sesame seeds (½T), seasoning (a little),

    1. Boil buckwheat noodles (150g) in boiling water, cook for 2-3 minutes, then soak in cold water to cool. 2. In a pot, add chicken stock (½ cup), sugar (3T), soy sauce (2T), onion (40g), rice wine (⅓ cup), ginger (a little), green onion (40g), smoked anchovy pack (1), and seaweed (1), boil for about 5 minutes to make the seasoning, then cool.
    3. Add sesame powder (1T), sesame seeds (½T), and seasoning (a little) to the buckwheat noodles and mix.
    4. Place the seasoned buckwheat noodles in a bowl, add chicken (50g), egg yolk (20g), ssammu (15g), and green onion (a little), and pour the seasoning over them.


    [초계탕]

    – 주재료
    닭(1마리), 적양배추(50g), 깻잎(2장), 상추(2장), 겨자잎(2장), 당근(50g), 오이(40g), 대파(40g), 달걀지단(30g)

    – 닭 육수 재료
    물(6컵), 마늘(10쪽), 양파(100g), 대파(80g), 닭, 수삼(10g)

    – 국물 재료
    잣(2T), 통깨(3T), 땅콩버터(1T), 닭 육수

    닭고기 양념 재료
    식초(1T), 설탕(1T), 겨자(1T),

    1. 닭(1마리) 꽁지, 목 부분 지방 제거한다.
    2. 냄비에 물(6컵), 마늘(10쪽), 양파(100g), 대파(80g), 닭, 수삼(10g) 넣고 1시간 정도 끓인다.
    3. 체에 면포 깐 뒤 차갑게 식힌 닭 육수 거른다.
    4. 적양배추(50g), 깻잎(2장), 상추(2장), 겨자잎(2장), 당근(50g) 채 썬다.
    5. 오이(40g) 돌려 깎아 채 썬 뒤 대파(40g) 길이대로 반 갈라 잘게 썬다.
    6. 믹서기에 잣(2T), 통깨(3T), 땅콩버터(1T), 닭 육수 넣고 곱게 갈아 국물 만든다.
    7. 식초(1T), 설탕(1T), 겨자(1T) 섞은 뒤 차갑게 식힌 닭고기에 넣어 버무린다.
    8. 그릇에 적양배추, 채 썬 쌈채소, 달걀지단(30g), 당근, 오이 담은 뒤 양념한 닭고기 올린다.
    9. 국물 부은 뒤 얼음 넣고 대파(약간) 뿌린다.

    [초계면]

    – 주재료
    메밀면(150g), 닭고기(50g), 달걀지단(20g), 쌈무(15g), 대파(약간)

    – 양념 재료
    닭 육수(½컵), 설탕(3T), 간장(2T), 양파(40g), 청주(⅓컵), 생강(약간), 대파(40g), 훈연 멸치 팩(1개), 미역귀(1개)

    – 메밀면 양념 재료
    들깻가루(1T), 통깨(½T), 양념(약간),

    1. 끓는 물에 메밀면(150g) 넣고 2~3분 정도 풀어가며 삶은 뒤 찬물에 담가 식힌다.
    2. 냄비에 닭 육수(½컵), 설탕(3T), 간장(2T), 양파(40g), 청주(⅓컵), 생강(약간), 대파(40g), 훈연 멸치 팩(1개), 미역귀(1개) 넣고 5분 정도 끓여 양념 만든 뒤 차갑게 식힌다.
    3. 메밀면에 들깻가루(1T), 통깨(½T), 양념(약간) 넣고 버무린다.
    4. 그릇에 양념한 메밀면 담은 뒤 닭고기(50g), 달걀지단(20g), 쌈무(15g), 대파(약간) 올리고 양념 끼얹는다.

     

    한국요리
    KOREAN FOODS

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