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#Dak Gaejang
– Ingredients
Chicken (800g), oyster mushrooms (100g), soaked bracken (100g), green onion (1/2), radish (100g), salt (a little)
– Spicy vegetable ingredients
Green onion (1/2), garlic (3), ginger (10g), water (13 cups)
– Chicken seasoning ingredients
Chopped green onion (1/2T), chopped garlic (1t), sesame oil (1t), pepper (1/8t), salt (1/2t)
– Seasoning ingredients
Red pepper powder (3T), soy sauce (1T), chopped green onion (2T), chopped garlic (1T), pepper (1/8t), sesame oil (1T)
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– Ingredient preparation
– TIP ‘Chicken size’
Prepare the chicken for Dak Gaejang with a medium size,
about 800g~1kg– TIP ‘How to prepare chicken’
Removing the entrails, tail, and fat from the chicken will remove the gamey smell of the chicken1. Cut the prepared chicken (800g) in half
– Cooking Dictionary ‘Broth in cold water’
Boil slowly from cold water to make the broth better and create a deeper flavor
2. Put the prepared chicken in a pot with cold water (13 cups), cover, and boil for about 10 minutes on high heat
3. Add garlic (3 cloves), ginger (10g), and green onion (1/2 clove), cover, and boil for about 15 minutes more, let cool, and strain the broth through a cheesecloth– Cooking Dictionary ‘Broth after cooling’
After cooling the boiled broth, strain the dried ingredients through a sieve or cheesecloth to create a cleaner broth4. Peel the boiled chicken and tear it into large pieces along the grain
5. Add salt (1/2 t), minced garlic (1 t), and minced Add green onion (1/2T), pepper powder (1/8t), and sesame oil (1t) and mix well
6. Mix soy sauce (1T), red pepper powder (3T), minced garlic (1T), minced green onion (2T), pepper powder (1/8t), and sesame oil (1T) well to make seasoning
7. Add shredded oyster mushrooms (100g), soaked bracken (100g), thinly sliced radish (100g), and large green onion (1/2) to the seasoning and mix well
8. Put oil in a heated pan and stir-fry the seasoned ingredients
9. Pour the broth and add the seasoned chicken. When it boils, boil over medium heat for about 20 minutes
10. Season with salt (a little)-TIP ‘According to taste’
If you want to eat it spicy, you can add more red pepper powder11. Put the chicken soup in a bowl Soak
=======#Tuna wakame salad
-Ingredients
Canned tuna (60g), soaked wakame (10g), onion (1/3), red pepper (as needed)
-Soybean paste sauce ingredients
Soybean paste (1T), sugar (2T), vinegar (2T), sesame seeds (1T), chopped green chili pepper (1T)
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-Preparing the ingredients
-TIP ‘Wakame’
Prepare the wakame by soaking it in water for about 10 minutes~1. Drain the oil from the canned tuna (60g) and pour boiling water to completely remove the remaining oil
2. Cut the soaked wakame (10g) into bite-size pieces-TIP ‘Wakame sauce’
It has a light, savory, and sour taste~3. Mix soybean paste (1T), sugar (2T), sesame seeds (1T), vinegar (2T), and chopped green chili pepper (1T) to make the soybean paste sauce. Make
-TIP’ Tuna later’
Add tuna later and mix lightly so it doesn’t break apart4. Add cut seaweed, sliced onion (1/3), and canned tuna to the prepared soybean paste sauce and mix
-Cooking knowledge ‘Seaweed benefits’
Seaweed is rich in calcium, iodine, and minerals, so it purifies the blood and is good for postpartum care~5. Put the tuna seaweed salad in a bowl
6. Garnish with red pepper (appropriate amount)
닭개장과 참치 미역 초무침
#닭개장
–재료
닭고기(800g), 느타리버섯(100g), 불린 고사리(100g), 대파(1/2개), 무(100g), 소금(약간)
–향채 재료
대파(1/2개), 마늘(3개), 생강(10g), 물(13컵)
–닭고기 양념 재료
다진 파(1/2T), 다진 마늘(1t), 참기름(1t), 후춧가루(1/8t), 소금(1/2t)
–양념 재료
고춧가루(3T), 국간장(1T), 다진 파(2T), 다진 마늘(1T), 후춧가루(1/8t), 참기름(1T)
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–재료 손질
-TIP ‘닭의 크기는’
닭개장의 닭은 중간 크기로,
800g~1kg 정도로 준비해주세요
-TIP ‘닭 손질법’
닭의 내장, 꽁지, 지방을 제거하면 닭고기의 누린내를 없앨 수 있어요
1. 손질한 닭(800g)은 반을 자른다
–요리사전 ‘육수는 찬물에서’
찬물에서부터 서서히 끓여주면 육수가 잘 우러나 더욱 깊은 맛을 낼 수 있어요
2. 냄비에 찬물(13컵), 손질한 닭고기를 넣고 뚜껑을 덮어 센 불에서 10분 정도 끓인다
3. 마늘(3개), 생강(10g), 대파(1/2개)를 넣고 뚜껑을 덮어 15분 정도 더 끓여 식힌 뒤 면포에 육수를 걸러낸다
–요리사전 ‘육수는 식힌 뒤에’
끓인 육수를 식힌 뒤에 체나 면포로 건더기를 걸러주면 더욱 깔끔한 육수를 만들 수 있어요
4. 삶은 닭고기는 살을 발라 결대로 큼직하게 찢는다
5. 결대로 찢은 닭고기에 소금(1/2t), 다진 마늘(1t), 다진 파(1/2T), 후춧가루(1/8t), 참기름(1t)을 넣어 골고루 버무린다
6. 국간장(1T), 고춧가루(3T), 다진 마늘(1T), 다진 파(2T), 후춧가루(1/8t), 참기름(1T)을 고루 섞어 양념을 만든다
7. 양념에 결대로 찢은 느타리버섯(100g), 불린 고사리(100g), 나박 썬 무(100g), 큼직하게 썬 대파(1/2개)를 넣고 조물조물 무친다
8. 달군 냄비에 기름을 두른 뒤 양념한 재료를 볶는다
9. 육수를 부은 뒤 양념한 닭고기를 넣고 끓어오르면 중 불에서 20분 정도 끓인다
10. 소금(약간)으로 간을 한다
-TIP ‘기호에 따라’
얼큰하게 먹고 싶을 땐 고춧가루 양을 추가해도 좋아요
11. 닭개장을 그릇에 담는다
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#참치미역초무침
–재료
캔참치(60g), 불린 미역(10g), 양파(1/3개), 홍고추(적당량)
–된장 소스 재료
된장(1T), 설탕(2T), 식초(2T), 통깨(1T), 다진 청양고추(1T)
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–재료 손질
-TIP ‘미역은’
미역은 물에 10분 정도 불려서 준비해주세요~
1. 캔참치(60g)는 기름을 뺀 뒤 끓인 물을 부어 남은 기름을 말끔히 제거한다
2. 불린 미역(10g)을 먹기 좋게 썬다
-TIP ‘된장소스는’
담백하고 구수하면서 새콤한 맛을 내줘요~
3. 된장(1T), 설탕(2T), 통깨(1T), 식초(2T), 다진 청양고추(1T)를 섞어 된장소스를 만든다
-TIP’ 참치는 나중에‘
참치는 나중에 넣고 가볍게 섞어줘야 부서지지 않아요
4. 준비한 된장소스에 먹기 좋게 썬 미역, 채 썬 양파(1/3개), 캔참치를 넣어 무친다
–요리상식 ‘미역 효능’
미역은 칼슘, 요오드, 미네랄이 풍부해 피를 맑게 해주고 산후조리에 좋아요~
5. 참치미역초무침을 그릇에 담는다
6. 홍고추(적당량)로 장식한다
한국요리
KOREAN FOODS