KFood [#편셰프의점메추] 🍜일반 짜장 vs 간짜장 vs 쟁반짜장🍜 여러분은 어느 짜장파??ㅣganjjajang-seafood-jjajang

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  • 00:00 Ganjjajang
    ■ Cooking Ingredients
    Cooking oil, green onions, pork, onions, zucchini, soy sauce, 2T boiled noodle oligosaccharide, 1T oyster sauce, 3T stir-fried soybean paste, 1T starch water
    ■ How to make
    1. Add cooking oil and thinly sliced ​​green onions to a pan and make green onion oil.
    2. Add pork and stir-fry thoroughly with the green onion oil.
    3. When the oil boils, add soy sauce to give it a smoky flavor.
    4. Add onions and zucchini to the pan and stir-fry.
    5. Add 2T oligosaccharide, 1T oyster sauce, 3T stir-fried soybean paste, and 1T starch water and stir-fry well.
    6. Pour the sauce into a bowl and serve separately from the boiled noodles.

    02:25 Seafood Jjajang
    ■ Cooking Ingredients
    Cheonsachae, salt, baking soda, cabbage, onion, green onion, starch powder, abalone, shrimp, squid, octopus, green chili pepper, chives, olive oil, minced garlic, solid jjajang, water, allulose, oyster sauce
    ■ How to make
    [Prepare ingredients]
    1. Cut 1 green onion and 1 green chili pepper into thin strips, and cut chives into bite-sized pieces.
    2. Dice 1 onion and 100g cabbage.
    3. Make starch water by mixing starch and water in a 1:1 ratio.
    4. Cut the cleaned squid body into grid-like shapes and cut into bite-sized pieces.
    5. Boil shrimp and abalone in boiling water for 5 minutes.
    6. Boil the cleaned octopus in boiling water. [Making Angel Tea Noodles]
    1. Add 1T baking soda and 1T salt to boiling water and add Angel Tea.
    (* For fail-free noodle making, be sure to add baking soda and Angel Tea to boiling water!)
    2. Gently loosen Angel Tea with tongs and cook for 3 minutes.
    (* Check the doneness by picking up and putting down Angel Tea! If you are going to cook Angel Tea after making noodle, it is better to cook it a little less.
    (Be careful, Angel Tea may melt if cooked for too long.))
    3. When Angel Tea becomes soft like noodle, rinse in cold water several times.
    (* Rinse several times, as the bitter taste of baking soda may remain!)
    [Making Seafood Jjajang]
    1. Add a generous amount of olive oil to a heated pan and stir-fry cabbage and onion.
    2. Add chopped green onion and 1T minced garlic to 1 and stir-fry.
    3. When the cabbage is wilted, add abalone, shrimp, and squid and stir-fry 3 solid Jjajang until done.

    4. Add 100ml of water, 1T of allulose, and 1/2T of oyster sauce to 3 and stir-fry until done, then adjust the consistency with starch water.
    (* Add the starch water little by little while checking the consistency!)
    5. Add boiled angel hair, chives, and green chili peppers to 4 and mix well, then turn off the heat.
    6. Transfer to a bowl and place the octopus on one side to complete.

    09:40 Delicious Jjajang
    ■ Cooking Ingredients
    1 pack of Jjajang Ramen, chili oil, pork fat, soy sauce, pepper, onion, green onion, cucumber, corn
    ■ How to make
    [Prepare the ingredients]
    1. Dice 1/2 onion.
    2. Cut 1 string of green onion in half and chop into large pieces. 3. Slice the cucumber thinly.
    4. Boil the noodles for Jjajang Ramen.
    [How to make delicious Jjajang]
    1. Stir-fry 2T of chili oil and 2-3 pieces of pork fat in a pan.
    2. When the pork fat is cooked, take it out, then add onion and green onion and stir-fry while torching.
    3. When the vegetables are cooked, tilt the pan to one side, then add 1.5T of soy sauce and a little pepper to the empty space and lightly burn.
    4. Stir-fry the vegetables and soy sauce.
    5. Add 2T of water and Jjajang Ramen soup to 4 and simmer.
    6. Put the noodles in a bowl, pour the sauce, and top with cucumber and corn. Done!


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    00:00 간짜장
    ■ 요리 재료
    식용유, 대파, 돼지고기, 양파, 애호박, 간장, 삶은 면올리고당 2T, 굴소스 1T, 볶은 춘장 3T, 전분 물 1T
    ■ 만드는 법
    1. 팬에 식용유와 송송 썬 대파를 넣고 파기름을 낸다.
    2. 돼지고기를 넣고 파기름과 함께 충분히 볶아준다.
    3. 기름이 끓을 때 간장을 넣어 불맛을 낸다.
    4. 팬에 양파와 애호박을 넣고 볶아준다.
    5. 올리고당 2T, 굴소스 1T, 볶은 춘장 3T, 전분물 1T를 넣고 잘 볶아준다.
    6. 소스를 그릇에 담아 삶은 면과 따로 낸다.

    02:25 해물쟁반짜장
    ■ 요리 재료
    천사채, 소금, 베이킹 소다, 양배추, 양파, 대파, 전분 가루, 전복, 딱새우, 오징어, 문어 청양고추, 부추, 올리브유, 다진 마늘, 고형 짜장, 물, 알룰로스, 굴소스
    ■ 만드는 법
    [재료 준비]
    1. 대파 1대, 청양고추 1개를 송송 썰고, 부추는 먹기 좋은 크기로 썬다.
    2. 양파 1개, 양배추 100g을 깍둑썬다.
    3. 전분과 물을 1:1 비율로 맞춰 전분물을 만든다.
    4. 손질한 오징어 몸통에 격자무늬 칼집을 낸 뒤 먹기 좋은 크기로 썬다.
    5. 끓는 물에 딱새우와 전복을 넣고 5분간 데친다.
    6. 깨끗하게 손질한 문어를 끓는 물에 넣고 삶는다.
    [천사채 당면화 시키기]
    1. 팔팔 끓는 물에 베이킹 소다 1T, 소금 1T를 넣고 천사채를 넣는다.
    (* 실패 없는 당면화를 위해서는 꼭! 팔팔 끓는 물에 베이킹 소다, 천사채를 넣어주세요!)
    2. 집게로 천사채를 살살 풀어가며 3분간 익힌다.
    (* 천사채를 들었다 놨다 하면서 익힘 정도를 확인하세요! 천사채를 당면화 한 뒤 추가로 열을 가해 조리할 경우는 약간 덜 익히는 것이 좋습니다.
    (너무 오래 익히면 천사채가 녹을 수 있으니 주의하세요.))
    3. 천사채가 당면처럼 부드러워지면 차가운 물에 여러 번 헹군다.
    (* 베이킹 소다의 쓴맛이 남아있을 수 있으니 여러 번 헹궈주세요!)
    [해물쟁반짜장 만들기]
    1. 달군 팬에 올리브유를 넉넉하게 두르고, 양배추, 양파를 넣고 볶는다.
    2. 1에 다진 대파, 다진 마늘 1T를 넣고 볶는다.
    3. 양배추가 숨이 죽으면 전복, 딱새우, 오징어를 넣고 고형 짜장 3개를 넣고 마저 볶는다.
    4. 3에 물 100ml, 알룰로스 1T, 굴소스 1/2T를 넣고 볶다가 전분물로 농도를 맞춘다.
    (* 전분물은 농도를 봐가며 조금씩 넣어주세요!)
    5. 4에 삶은 천사채와 부추, 청양고추를 넣고 잘 섞어준 다음 불을 끈다.
    6. 그릇에 먹기 좋게 옮겨 담고 문어를 한쪽에 올리면 완성.

    09:40 맛집 간짜장
    ■ 요리 재료
    짜장라면 1봉, 고추기름, 돼지비계, 양조간장, 후추, 양파, 대파, 오이, 옥수수 콘
    ■ 만드는 법
    [재료 준비]
    1. 양파 1/2개를 깍둑썰기한다.
    2. 대파 1줄을 반으로 가른 후 큼직하게 썬다.
    3. 오이를 얇게 채 썬다.
    4. 짜장라면의 면을 삶는다.
    [맛집 간짜장 만들기]
    1. 팬에 고추기름 2T, 돼지비계 2-3덩어리를 넣고 볶는다.
    2. 돼지비계가 익으면 건져낸 뒤 양파, 대파를 넣고 토치질하며 볶는다.
    3. 채소가 익으면 팬을 기울여 한쪽으로 몰아준 뒤, 비어있는 공간에 양조간장 1.5T와 후추 약간을 넣고 살짝 태운다.
    4. 채소와 간장을 섞어 볶는다.
    5. 4에 물 2T와 짜장라면 수프를 넣고 졸인다.
    6. 그릇에 면을 담고 소스를 부은 뒤 오이, 옥수수 콘을 올리면 완성!

    한국요리
    KOREAN FOODS

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