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닭 한 마리로 뜨끈한 닭곰탕과 매콤한 닭무침을 만들어보세요.
닭을 끓이는 동안 단백질과 무기질이 국물에 우러나와 추운 계절에 입맛을 회복시켜주고 영양을 보충하기에 좋은 음식입니다.▶ 재료
— 육수 —
닭 9호 (850 g)
대파 1 대
통마늘 10 알
물 2 L— 닭곰탕 —
무 150 g
대파 1 대
국간장 3 큰술— 닭무침 —
청경채 2개
양파 1/2개
쪽파 20개
청양고추 1개
홍고추 1개
참깨
참기름— 닭무침 양념 —
고추장 1 큰술
고춧가루 1 큰술
다진 마늘 1 큰술
미림 2 큰술
진간장 2 큰술
식초 2 큰술
매실청 1 큰술
설탕 1 큰술 (또는 대체당)⁕ 큰술=테이블스푼(Tbsp/계량스푼)
▶ 조리 순서
— 육수 —
1. 생닭의 덜 뽑힌 털, 날개 끝, 똥집, 지방, 내장을 제거하여 물에 깨끗이 헹굽니다.
2. 냄비에 닭, 대파, 통마늘, 물을 넣고 센 불에서 끓입니다.
3. 거품을 걷어내고 중약불에서 40분간 끓입니다.
4. 40분간 끓인 닭은 건져내어 식히고 국물은 체에 거릅니다.
5. 식은 닭은 살을 먹기 좋게 뜯어놓습니다.— 닭곰탕 —
1. 무를 나박하게 썹니다.
2. 냄비에 육수와 무를 넣고 끓입니다.
3. 무가 익으면 찢어놓은 닭고기의 1/3을 넣습니다.
4. 국간장을 넣어 간을 보고 싱거우면 소금으로 간을 맞추어 다시 한번 끓입니다.— 닭무침 —
1. 고추장, 고춧가루, 다진 마늘, 미림, 진간장, 식초, 매실청, 설탕으로 양념을 만듭니다.
2. 청경채, 양파, 쪽파, 청양고추, 홍고추를 썰고
3. 썰어 놓은 채소에 닭고기 2/3와 양념을 넣어 버무립니다.
4. 참깨와 참기름으로 마무리합니다.#닭곰탕 #닭무침 #겨울음식
닭곰탕 맛있게 끓이는 법, 닭곰탕 황금레시피
Make a hot chicken soup and spicy chicken salad with one chicken.
While boiling the chicken, the protein and minerals are released into the broth, making it a great food to restore your appetite and replenish your nutrition in the cold season.
▶ Ingredients
— Broth —
Chicken No. 9 (850 g)
1 green onion
10 whole garlic cloves
2 L water— Chicken soup —
150 g radish
1 green onion
3 tbsp soy sauce— Chicken salad —
2 bok choy
1/2 onion
20 green onions
1 green chili pepper
1 red chili pepper
Sesame seeds
Sesame oil— Chicken salad seasoning —
1 tbsp gochujang
1 tbsp red pepper powder
1 tbsp minced garlic
2 tbsp mirin
2 tbsp soy sauce
2 tbsp vinegar
1 tbsp plum extract
1 tbsp sugar (or substitute sugar)⁕ tbsp = tablespoon (Tbsp/measuring spoon)
▶ Cooking instructions
— Broth —
1. Remove the unplucked feathers, wing tips, gizzard, fat, and entrails from the raw chicken. Remove and rinse thoroughly in water.
2. Add chicken, green onions, whole garlic, and water to a pot and boil over high heat.
3. Remove the foam and boil over medium heat for 40 minutes.
4. After boiling for 40 minutes, take out the chicken, cool it, and strain the broth.
5. Tear the cooled chicken into bite-sized pieces.— Chicken Gomtang —
1. Cut the radish into thin strips.
2. Add the broth and radish to a pot and boil.
3. When the radish is cooked, add 1/3 of the shredded chicken.
4. Add soy sauce and season to taste. If it is bland, add salt and boil again.— Chicken Stir-fry —
1. Make seasoning with gochujang, red pepper powder, minced garlic, mirin, soy sauce, vinegar, plum extract, and sugar. 2. Chop the green onions, onions, green onions, green chili peppers, and red chili peppers.
3. Add 2/3 of the chicken and seasoning to the chopped vegetables and mix.
4. Finish with sesame seeds and sesame oil.#Chicken gomtang #Chicken salad #Winter food
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