최고의 요리 비결 – 임종연의 짜장덮밥과 짜장면_korean Jjajang Rice Bowl Jjajangmyeon

  • 이 주제에는 0개 답변, 1명 참여가 있으며 hlife4월 전에 전에 마지막으로 업데이트했습니다.
  •  

    [Jjajang Rice Bowl]

    – Main ingredients
    Rice (300g), pork (150g), fried egg (1)

    – Jjajang sauce ingredients
    Onion (400g), cabbage (100g), cooking oil (½ cup), soybean paste (200g), sugar (5T), soybean paste (1T), oyster sauce (1T), soy sauce (1t), carrot (150g), chicken stock base (1½ cup), salt (a little), pepper (a little), starch water (1½T), sesame oil (a little), green chili pepper (30g), chives (50g),

    1. Cut the onion (400g) into 1cm cubes and chop the cabbage (100g) into large pieces.
    2. Add cooking oil (½ cup) and soybean paste (200g) to a wok and stir-fry over low heat for 7-8 minutes. 3. Mix sugar (5T), soybean paste (1T), oyster sauce (1T), and soy sauce (1t).
    4. Oil the wok and stir-fry onions.
    5. Stir-fry pork (150g), then add cabbage and carrots (150g).
    6. Add chicken stock base (1½ cups) and boil.
    7. Mix stir-fried soybean paste, salt (a little), pepper (a little), starch water (1½T), sesame oil (a little), green chili pepper (30g), and chives (50g) to make Jjajang sauce.
    8. Put rice (300g) in a bowl and pour Jjajang sauce on it.
    9. Top with fried egg (1).

    [Jjajangmyeon]

    – Main ingredients
    Kalguksu noodles (180g), garlic (a little), green onion (a little), Jjajang sauce (3 cups), fried quail eggs (3), cucumber (25g),

    1. Boil the kalguksu noodles (180g) in boiling water for about 3 minutes.
    2. Oil the wok and stir-fry the garlic (a little) and green onion (a little).
    3. Stir-fry the boiled noodles, then pour in the Jjajang sauce (3 cups) and boil.
    4. Place in a bowl and top with fried quail eggs (3) and cucumber (25g).


    [짜장덮밥]

    – 주재료
    밥(300g), 돼지고기(150g), 달걀프라이(1개)

    – 짜장소스 재료
    양파(400g), 양배추(100g), 식용유(½컵), 춘장(200g), 설탕(5T), 황두장(1T), 굴소스(1T), 간장(1t), 당근(150g), 치킨스톡 밑국물(1½컵), 소금(약간), 후춧가루(약간), 녹말물(1½T), 참기름(약간), 청양고추(30g), 부추(50g),

    1. 양파(400g)는 1cm 크기로 깍둑 썰고 양배추(100g)는 큼직하게 썬다.
    2. 웍에 식용유(½컵), 춘장(200g)을 넣어 약불에 7~8분 정도 볶는다.
    3. 설탕(5T), 황두장(1T), 굴소스(1T), 간장(1t)을 섞는다.
    4. 웍에 기름을 두르고 양파를 넣어 볶는다.
    5. 돼지고기(150g)를 넣어 볶다가 양배추, 당근(150g)을 넣어 볶는다.
    6. 치킨스톡 밑국물(1½컵)을 넣어 끓인다.
    7. 볶은 춘장, 소금(약간), 후춧가루(약간), 녹말물(1½T), 참기름(약간), 청양고추(30g), 부추(50g)를 섞어 짜장소스를 만든다.
    8. 그릇에 밥(300g)을 담은 뒤 짜장소스를 끼얹는다.
    9. 달걀프라이(1개)를 올린다.

    [짜장면]

    – 주재료
    칼국수 면(180g), 마늘(약간), 대파(약간), 짜장소스(3컵), 메추리알 프라이(3개), 오이(25g),

    1. 끓는 물에 칼국수 면(180g)을 넣어 3분 정도 삶는다.
    2. 웍에 기름을 두른 뒤 마늘(약간), 대파(약간)를 넣어 볶는다.
    3. 삶은 면을 넣어 볶다가 짜장소스(3컵)를 부어 끓인다.
    4. 그릇에 담은 뒤 메추리알 프라이(3개), 오이(25g)를 올린다.

    한국요리
    KOREAN FOODS

    답변
'최고의 요리 비결 – 임종연의 짜장덮밥과 짜장면_korean Jjajang Rice Bowl Jjajangmyeon'에 답변달기
글쓴이 정보:



*비밀번호 설정시 수정 및 삭제가능 / 미등록시 수정삭제 불가!


글을 수정 삭제를 위해 비밀번호를 입력하세요. (필수)