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영양이 가득한 연근으로 특별한 요리를 쉽게 만들어보세요.
연근의 좋은 식감은 잘 살리면서 만들기가 간단해서 좋아요~▶ 재료
연근 350 g
부추 20 g
마른새우 40 g
달걀 2 알
부침가루 3 큰술
아보카도 오일 (또는 식용유)양념간장 : 진간장 2 큰술, 맛술 1 큰술, 다진 마늘 1 작은술, 다진 파 1 큰술, 통깨 1 작은술, 고춧가루 1 작은술, 참기름 (고춧가루와 참기름은 취향에 맞게 양을 조절해 주세요.)
▶ 조리 순서
1. 연근 100 g은 2~3 mm 두께로 썹니다. (찬물에 담가두었다가 사용)
2. 연근 250 g은 강판에 갑니다.
3. 부추를 3 cm 길이로 자릅니다.
4. 달걀 2 알을 풀어 놓습니다.
5. 갈아놓은 연근에 부침가루, 마른새우, 부추, 달걀물을 넣고 섞어줍니다.
6. 프라이팬에 기름을 넣고 기름이 뜨거워지면 반죽을 넣고 폅니다.
7. 반죽 위에 얇게 썬 연근을 올려 놓습니다.
8. 뒤집개로 연근을 눌러줍니다.
9. 뒤집어서 양면을 노릇하게 익힙니다.#연근요리 #연근전 #연근부침
연근요리 만드는 법, 연근 부침개 만드는법, 연근부침개, 건강식 요리
Make a special dish easily with nutritious lotus root.
It’s easy to make while preserving the good texture of lotus root~▶ Ingredients
350 g lotus root
20 g chives
40 g dried shrimp
2 eggs
3 tbsp pancake mix
Avocado oil (or cooking oil)Seasoning soy sauce: 2 tbsp soy sauce, 1 tbsp cooking wine, 1 tsp minced garlic, 1 tbsp minced green onion, 1 tsp sesame seeds, 1 tsp red pepper powder, sesame oil (adjust the amount of red pepper powder and sesame oil to your taste.)
▶ Cooking instructions
1. Slice 100 g lotus root into 2~3 mm thick slices. (Soak in cold water before use.)
2. Grate 250 g lotus root.
3. Cut chives into 3 cm lengths.
4. Beat 2 eggs. 5. Add the tempura powder, dried shrimp, chives, and egg to the ground lotus root and mix.
6. Add oil to the frying pan and when the oil is hot, add the batter and spread it.
7. Place the thinly sliced lotus root on the batter.
8. Press the lotus root with a spatula.
9. Flip it over and cook both sides until golden brown.#Lotus root dishes #Lotus root pancake #Lotus root pancake
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