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으스스한 겨울 뜨거운 국물요리 생각날 때 닭칼국수를 끓여보세요. 들깨를 넣어서 고소하고 담백해요!
▶ 재료(2인분)
— 육수 —
생닭 1마리 (9호)
대파 1 대
마늘 10 알
물 1600 ml
— 칼국수 —
칼국수면 2인분
육수 1600 ml
느타리버섯 1 팩
국간장 2 큰술
들깨가루 12 큰술⁕ 큰술=테이블스푼(Tbsp/계량스푼)
▶ 조리 순서
1. 생닭의 덜 뽑힌 털, 날개 끝, 똥집, 지방, 내장을 제거하여 물에 깨끗이 헹굽니다.
2. 냄비에 닭, 대파, 마늘, 물을 넣고 센 불에서 끓입니다.
3. 거품을 걷어내고 중약불에서 40분간 끓입니다.
4. 40분간 끓인 닭은 건져내어 식히고 국물은 체에 거릅니다.
5. 식은 닭은 살을 먹기 좋게 뜯어놓습니다.
6. 육수가 끓으면 느타리버섯과 닭고기를 넣습니다.
7. 국간장으로 간을 맞추어 한소끔 끓이고 국수를 넣어 익힙니다.
8. 국수가 거의 익었을 때 들깨가루를 넣어 완성합니다.#들깨칼국수 #닭칼국수 #칼국수면요리
When you crave a hot soup dish in the chilly winter, try making chicken kalguksu. It’s savory and light with perilla seeds!
▶ Ingredients (2 servings)
— Broth —
1 raw chicken (size 9)
1 bunch green onion
10 cloves of garlic
1600 ml water
— Kalguksu —
Kalguksu noodles for 2 servings
1600 ml broth
1 pack oyster mushrooms
2 tbsp soy sauce
12 tbsp perilla powder⁕ tbsp = tablespoon (Tbsp/measuring spoon)
▶ Cooking instructions
1. Remove the unplucked feathers, wing tips, gizzard, fat, and entrails from the raw chicken and rinse them clean in water.
2. Add chicken, green onion, garlic, and water to a pot and boil over high heat.
3. Remove the foam and boil over medium heat for 40 minutes. 4. Boil the chicken for 40 minutes, cool it, and strain the broth.
5. Tear the cooled chicken into bite-sized pieces.
6. When the broth boils, add oyster mushrooms and chicken.
7. Season with soy sauce, boil briefly, and add noodles to cook.
8. When the noodles are almost cooked, add perilla powder to finish.#Perilla Kalguksu #Chicken Kalguksu #KalguksuNoodles
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