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국거리 고기 없이 맛있는 겨울무와 영양 만점 두부로 속이 든든하고 편안한 아침국을 끓여보세요. 하루가 달라져요~😊
▶ 재료
무 250 g
물기 뺀 두부 1/2모
물 1500 ml
다시 멸치 4마리
다시마 8조각
쪽파 8개
식용유
들기름
다진 마늘 1 큰술
국간장 1 큰술
참치액 1 큰술▶ 조리 순서
1. 조리 전에 두부의 물기를 제거합니다.
2. 다시 멸치를 전자레인지에 2분간 돌려서 비린내를 제거합니다.
3. 물 1500ml에 다시 멸치와 다시마를 넣어 육수를 만듭니다. (20분간 끓여서 멸치와 다시마는 건집니다.)
4. 무를 썹니다.
5. 쪽파를 썹니다.
6. 물기를 빼놓은 두부를 썹니다.
7. 식용유를 넉넉히 두르고 두부를 노릇하게 지집니다.
8. 냄비에 들기름을 두르고 무를 넣어서 약한 불로 40초 정도 볶습니다.
9. 육수를 붓고 30분 정도 무가 푹 익을 때까지 끓입니다.
10. 다진 마늘 1큰술, 두부, 국간장, 참치액을 넣고 1분간 끓입니다.
11. 쪽파를 넣고 20초 후에 불을 끕니다.⁕ 두부는 물기를 제거하면 부치기 쉽고 국에 넣었을 때 식감도 쫄깃해집니다.
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Try making a hearty and comfortable morning soup with delicious winter radish and nutritious tofu without meat. Your day will change~😊
▶ Ingredients
250 g radish
1/2 block of tofu, drained
1500 ml water
4 anchovies
8 pieces of kelp
8 green onions
Cooking oil
Perilla oil
1 tbsp minced garlic
1 tbsp soy sauce
1 tbsp tuna extract▶ Cooking instructions
1. Remove the moisture from the tofu before cooking.
2. Microwave the anchovies again for 2 minutes to remove the fishy smell.
3. Add the anchovies and kelp to 1500 ml of water again to make broth. (Boil for 20 minutes and remove the anchovies and kelp.)
4. Cut the radish.
5. Cut the green onions.
6. Cut the tofu, drained. 7. Pour a generous amount of cooking oil and fry the tofu until golden brown.
8. Pour sesame oil into a pot, add the radish, and stir-fry over low heat for about 40 seconds.
9. Pour the broth and boil for about 30 minutes until the radish is fully cooked.
10. Add 1 tablespoon of minced garlic, tofu, soy sauce, and tuna liquid and boil for 1 minute.
11. Add the green onions and turn off the heat after 20 seconds.⁕ If you remove the moisture from the tofu, it will be easier to fry and the texture will be chewy when added to the soup.
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