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00:00 Fried Shepherd’s purse
■ Cooking Ingredients
250ml cooking oil, 200g shepherd’s pursees, 3T frying powder, salt
■ How to make
1. Pour a generous amount of oil into a pot and preheat.
2. Wash the 200g shepherd’s pursees thoroughly by gently scraping the root part with your fingernails.
3. Add 3T frying powder and coat them gently.
4. Add the shepherd’s pursees from step 3 to the preheated oil from step 1 and fry until golden brown.
5. After frying until golden brown, place them on a colander to drain the oil well and let them cool.
※ It is better to let the oil drain well so that they are crispy!
6. Dip the cooled shepherd’s pursees in salt and eat them.
03:05 Salmon Rice in a Pot with Fire Shepherd’s purse
■ Cooking Ingredients
70g of shepherd’s purse, 1 piece of salmon (about 250g), 2 cups of white rice, 2 cups of kelp broth, 4T of soy sauce, 3T of cooking wine, 1/2 piece of butter, a little olive oil, a little sesame oil
■ Preparation
[Making Fire Shepherd’s purse]
1. Wash the shepherd’s purse cleanly and remove moisture with a paper towel.
2. Cut the shepherd’s purse into bite-size pieces, spread them out on a pan, and soak them in olive oil.
3. Use a torch to directly heat the shepherd’s purse root part for about 1 minute.
[Making Salmon Rice in a Pot]
1. Quickly wash the rice 2-3 times, drain it in a sieve, and leave it for 30 minutes to soak.
2. Add 2T of soy sauce and 2T of cooking wine to the salmon and marinate for 30 minutes. (*It’s okay to marinate for 10-20 minutes depending on the thickness of the salmon.)
3. Add the soaked rice and 2 cups of kelp stock, 2T of soy sauce, and 1T of cooking wine to a pot and boil for 4 minutes on high heat.
(*For the kelp stock, add dried kelp pieces to water and boil for over 30 minutes until the water turns light brown!)
4. Once the water in the pot starts to boil, boil for 6 minutes on medium heat.
5. While the rice is cooking, melt 1/2 a piece of butter in a pan and fry the salmon on both sides for 1 minute on medium heat.
(*Be careful because the marinated salmon is easy to burn.)
[Making Salmon Rice in a Pot with Fire-Cold Cold Noodles]
1. Place the charred kelp on top of the rice, place the grilled salmon in the middle, and let it steam slightly.
2. Once it’s steamed, mash the salmon with a rice spatula, mix, and sprinkle seasoned soy sauce on it and eat.
05:33 Cold Soybean Paste Frying Pan Rice
■ Cooking Ingredients
100g rice, 1/4 onion, 15g cold soybean paste, about 150ml all-purpose broth, 1/2T soybean paste
[Jung Hyun-pyo all-purpose broth] 1 handful anchovies, 1 handful dried shrimp, 1 bunch green onion, 1/2 onion, 1 dried shiitake mushroom, 2 sheets of kelp
(*The flavor will be even better if you add all-purpose broth, but you can use water to make it easier!)
■ How to make
[Making Jung Hyun-pyo all-purpose broth]
1. Boil water with 1 handful of anchovies with their intestines removed, 1 handful dried shrimp, 1 bunch green onion, 1/2 onion, 1 dried shiitake mushroom, and 2 sheets of kelp, and boil for about 30 minutes.
(*Add water from time to time!)
2. Drain the ingredients and you’re done! [Preparing the ingredients for the cold soybean paste frying pan rice]
1. Soak the rice for about 30 minutes and drain it.
2. Finely chop the onion.
3. Clean the cold soybean paste.
[Making the cold soybean paste frying pan rice]
1. Heat a pan and coat it with cooking oil, then add 1T of chopped onion and soaked rice and stir-fry.
2. Add 150ml of all-purpose broth and 1/2T of soybean paste to the pan and mix well.
3. Cover and cook the rice over medium heat for 6 minutes.
4. Turn off the heat and cut the cold soybean paste into bite-size pieces and place it on top.
5. Cover and let it steam for 5 minutes and it’s done!
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📕어디서도 볼 수 없는 비법까지!📑00:00 냉이 튀김
■ 요리 재료
식용유 250ml, 냉이 200g, 튀김가루 3T, 소금
■ 만드는 법
1. 냄비에 기름을 넉넉하게 부어 예열해준다.
2. 냉이 200g의 뿌리 부분을 손톱으로 살살 긁어가며 꼼꼼하게 씻어준다.
3. 튀김가루 3T를 넣고 조물조물 묻혀준다.
4. 1의 예열한 기름에 3의 냉이를 넣고 노릇하게 튀겨준다.
5. 노릇하게 튀겨준 후 기름이 잘 빠지도록 채반에 올려 식혀준다.
※ 바삭하게 기름이 잘 빠지도록 해주는 것이 좋습니다!
6. 식혀준 냉이튀김을 소금에 찍어먹으면 완성.03:05 불냉이 연어 솥밥
■ 요리 재료
냉이 70g, 연어 1토막 (약 250g), 백미 2컵, 다시마 육수 2컵, 맛간장 4T, 맛술 3T, 버터 1/2조각, 올리브 오일 약간, 참기름 약간
■ 만드는 법
[불냉이 만들기]
1. 냉이는 깨끗이 씻어 키친타월로 물기를 제거한다.
2. 냉이는 먹기 좋게 썰어 팬에 넓게 펼쳐준 뒤 올리브 오일에 흥건히 적셔준다.
3. 냉이 뿌리 부분 위주로 토치를 사용해 약 1분간 직화한다.
[연어솥밥 만들기]
1. 쌀은 2~3번 빠르게 씻어 체에 받혀서 30분간 방치하며 불린다.
2. 연어는 맛간장 2T, 맛술 2T를 넣고 30분 동안 재워둔다.
(*연어 두께에 따라 10~20분간 재워줘도 괜찮아요.)
3. 냄비에 불린 쌀과 다시마 육수 2컵, 맛간장 2T, 맛술 1T를 넣고 강불로 4분 끓인다.
(*다시마 육수는 물에 건조 다시마 조각을 넣고 물이 연갈색이 되도록 30분 이상 끓여 완성해요!)
4. 냄비에 물이 끓어오르면 중불로 6분 끓여준다.
5. 밥을 익히는 동안 팬에 버터 1/2조각 올려 녹여주고 연어를 중약불에 1분간 양면을 구워준다.
(*재워둔 연어이기에 타기 쉬워 주의해서 조리해요.)
[불냉이 연어솥밥 만들기]
1. 밥 위에 직화한 냉이를 가득 올려준 뒤 가운데에 구운 연어를 올리고 살짝 뜸을 들여준다.
2. 뜸이 다 들여지면 연어를 밥주걱으로 으깨 섞어서 양념간장을 뿌려 먹는다.05:33 냉이된장 프라이팬밥
■ 요리 재료
쌀 100g, 양파 1/4개, 냉이 15g, 만능육수 약 150ml, 된장 1/2T
[정현표 만능육수] 멸치 1줌, 건새우 1줌, 대파 1대, 양파 1/2개, 건표고버섯 1개, 다시마 2장
(*만능육수를 넣으면 감칠맛이 더욱 좋아지지만 간편하게 하기 위해서 물을 사용하셔도 좋습니다!)
■ 만드는 법
[정현표 만능육수 만들기]
1. 끓는 물에 내장을 제거한 멸치 1줌, 건새우 1줌, 대파 1대, 양파 1/2개, 건표고버섯 1개, 다시마 2장을 넣고 약 30분 동안 푹 끓여준다.
(*중간중간 물을 보충해주세요!)
2. 재료들을 건져주면 완성!
[냉이된장프라이팬밥 재료 준비]
1. 쌀은 30분 정도 불린 후 물기를 뺀다.
2. 양파는 잘게 다진다
3. 냉이는 깨끗하게 손질한다.
[냉이된장 프라이팬밥 만들기]
1. 달군 팬에 식용유를 두르고 다진 양파 1T와 불린 쌀을 넣고 볶는다.
2. 팬에 만능육수 150ml, 된장 1/2T를 넣고 골고루 풀어준다.
3. 뚜껑을 덮고 중약불에서 6분간 밥을 해준다.
4. 불을 끈 뒤, 냉이를 먹기 좋게 잘라서 올려준다.
5. 뚜껑을 덮고 5분간 뜸을 들여주면 완성!한국요리
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