KFood [#편셰프의점메추] 💚봄 느낌 가득! 봄철 입맛 돋우는 산뜻한 참나물 요리 모음🌿short-fruit pimpinella recipes

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  • 00:00 chamnamul Pasta
    ■ Cooking Ingredients
    300g chamnamul, salt, 2T soy sauce, 0.5T plum extract, 0.5T minced garlic, 2T minced green onion, 2T sesame oil, 1T sesame seeds, 100g spaghetti noodles, 0.5T soy sauce, 0.5T oligosaccharide
    ■ Preparation
    0. Making chamnamul
    ① Boil 300g of washed chamnamul in boiling water with 1T salt for about 20 seconds.
    ② Rinse the blanched chamnamul in cold water and squeeze out the water.
    ③ Cut the chamnamul into bite-size pieces.
    ④ Add 2T soy sauce, 0.5T plum extract, 0.5T minced garlic, 2T minced green onion, 1T sesame oil, 1T sesame seeds to the blanched chamnamul and mix well. 1. Boil 100g of spaghetti noodles in boiling water with a little salt for 8 minutes.
    2. Rinse the cooked spaghetti noodles in cold water and shake off the water.
    3. Add 0.5T of soy sauce, 1T of sesame oil, and 0.5T of oligosaccharide to the spaghetti noodles and mix.
    4. Place the seasoned spaghetti noodles in a bowl, top with 100g of chamnamul, and you’re done!

    03:43 Salad with octopus and wild chives
    ■ Cooking ingredients
    [Blanching octopus] 500g of trimmed octopus, 1T of cheongju (*soju can be used instead of cheongju)
    [Chamnamul octopus salad] 1/4 red onion, 1/4 yellow bell pepper, 1/4 red bell pepper, a handful of wild chives, 5 cherry tomatoes, 10 lettuce leaves, salad greens
    [Yuja soy sauce dressing] 4T of brewed soy sauce, 4T of olive oil, 3T of yuja juice, 4T of vinegar, 1T of dried garlic powder, a little pepper
    ■ Preparation
    [Blanching octopus]
    1. Boil water with 1T of cheongju and trimmed octopus and blanch for about 30 seconds.
    2. Immediately rinse the octopus in cold water. (*If you put it in cold water right away, the octopus flesh will be even more chewy~)
    [Making chamnamul and Octopus Salad]
    1. Cut the blanched octopus into bite-size pieces.
    2. Trim the leaves of the chamnamul and cut them into bite-size pieces / Dice the paprika
    / Cut the cherry tomatoes in half / Slice the red onion thinly / Cut the lettuce into bite-size pieces.
    3. Mix 4T of soy sauce, 4T of olive oil, 3T of yuja syrup, 4T of vinegar, 1T of dried garlic powder, and a little pepper to make a dressing.
    (*If you chop the yuja syrup and add it, it will be easier to eat~!)
    4. Put the salad greens, lettuce, red onion, cherry tomatoes, paprika, chamnamul and octopus in a bowl.
    5. Pour the dressing and it’s done!

    06:04 Chive and chamnamul Pickle
    ■ Cooking Ingredients
    50g chives, 10g chamnamul, 2T red pepper powder, 1.5T chopped onion, 1/3T chopped green onion, 1T sugar, 1T soy sauce, 2T anchovy sauce, 1/3T vinegar, 3T water, 1T sesame seeds, 1T chamnamul
    ■ Preparation
    1. Rinse 50g chives and 10g chamnamul in vinegar water.
    2. Cut chives into 1.5cm pieces, chamnamul leaves into 5cm pieces, and chamnamuls into 3cm pieces.
    3. Mix 2T red pepper powder, 1.5T chopped onion, 1/3T chopped green onion, 1T sugar, 1T soy sauce, 2T anchovy sauce, 1/3T vinegar, and 3T water to make an all-purpose seasoning sauce. 4. Add 2T of the all-purpose seasoning sauce from ➂ to the chives and crown daisy and mix. 5. Add 1T of sesame seeds and 1T of sesame oil to finish.


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    00:00 참나물 파스타
    ■ 요리 재료
    참나물 300g, 소금, 국간장 2T, 매실액 0.5T, 다진 마늘 0.5T, 다진 대파 2T, 들기름 2T, 통깨 1T, 스파게티면 100g, 진간장 0.5T, 올리고당 0.5T
    ■ 만드는 법
    0. 참나물 만들기
    ① 세척한 참나물 300g을 끓는 물에 소금 1T를 넣고 20초 정도 데친다.
    ② 데친 참나물은 찬물에 헹구고, 물기를 짜준다.
    ③ 참나물을 먹기 좋은 크기로 잘라준다.
    ④ 데친 참나물에 국간장 2T, 매실액 0.5T, 다진 마늘 0.5T, 다진 대파 2T, 들기름 1T, 통깨 1T를 넣고 조물조물 무쳐준다.
    1. 끓는 물에 스파게티면 100g, 소금 조금을 넣고 8분간 삶는다.
    2. 익힌 스파게티면은 찬물에 헹군 뒤, 물기를 털어준다.
    3. 스파게티면에 진간장 0.5T, 들기름 1T, 올리고당 0.5T를 넣고 버무려준다.
    4. 그릇에 양념한 스파게티면을 담고, 참나물 100g을 올려주면 완성!

    03:43 참나물 주꾸미샐러드
    ■ 요리 재료
    [주꾸미 데치기] 손질한 주꾸미 500g, 청주 1T (*청주 대신 소주 사용 가능)
    [참나물주꾸미샐러드] 적양파 1/4개, 노란 파프리카 1/4개, 빨강 파프리카 1/4개, 참나물 한 줌, 방울토마토 5개, 양상추 10장, 샐러드용 채소
    [유자간장 드레싱] 양조간장 4T, 올리브오일 4T, 유자청 3T, 식초 4T, 건조마늘가루 1T, 후추 약간
    ■ 만드는 법
    [주꾸미 데치기]
    1. 끓는 물에 청주 1T와 손질한 주꾸미를 넣고 30초 정도 데쳐준다.
    2. 주꾸미를 바로 찬물에 넣어 헹궈준다.
    (*찬물에 바로 넣으면 주꾸미 살이 더욱 탱글탱글해져요~)
    [참나물주꾸미샐러드 만들기]
    1. 데친 주꾸미를 먹기 좋게 잘라준다.
    2. 참나물은 잎부분을 손질한 후 먹기 좋게 잘라준다 / 파프리카는 깍뚝썰기 해준다
    / 방울토마토는 반으로 잘라준다 / 적양파는 얇게 슬라이스 한다 / 양상추는 먹기 좋게 잘라준다.
    3. 양조간장 4T, 올리브오일 4T, 유자청 3T, 식초 4T, 건조마늘가루 1T, 후추 약간을 섞어 드레싱을 만든다.
    (*유자청 건더기는 다져서 넣어주면 더 편하게 먹을 수 있어요~!)
    4. 볼에 샐러드용 채소, 양상추, 적양파, 방울토마토, 파프리카, 참나물, 주꾸미를 담는다.
    5. 드레싱을 부어주면 완성!

    06:04 부추 참나물 겉절이
    ■ 요리 재료
    부추 50g, 참나물 10g, 고춧가루 2T, 다진 양파 1.5T, 다진 파 1/3T, 설탕 1T, 간장 1T, 까나리액젓 2T, 식초 1/3T, 물 3T, 통깨 1T, 참나물 1T
    ■ 만드는 법
    1. 부추 50g과 참나물 10g을 식초 물에 깨끗이 헹궈준다.
    2. 부추는 1.5cm, 참나물 이파리는 5cm, 참나물 3cm로 먹기 좋게 잘라준다.
    3. 고춧가루 2T, 다진 양파 1.5T, 다진 파 1/3T, 설탕 1T, 간장 1T, 까나리액젓 2T, 식초 1/3T, 물 3T를 넣고 섞어 만능 양념장을 만든다.
    4. 부추와 참나물을 ➂의 만능양념장 2T를 넣고 섞어준다.
    5. 통깨 1T와 참기름 1T를 넣고 마무리해주면 완성.

    한국요리
    KOREAN FOODS

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