- 이 주제에는 0개 답변, 1명 참여가 있으며 가 4월 전에 전에 마지막으로 업데이트했습니다.
-
“정홍연의누구나따라할수있는홈베이킹” 딸기롤케이크
#Strawberry RollCake
-Ingredients Strawberries (appropriate amount), whipped cream (350g), sugar (41g), sugar powder (appropriate amount) -Roll sheet ingredients Flour (all purpose flour, 120g),
Egg yolk (205g), whipped cream (85g), honey (50g), egg white (272g), C300 (2g), sugar (160g total – For white: 110g / For yolk: 50g) =============================-Ingredient preparation
1. Double boil egg yolk (205g), honey (50g), sugar (50g) and stir evenly. *When double boiling, be careful not to exceed 40℃.
2. Use a hand mixer to make enough foam. *Tip ‘Foam making tip’ Tilt the bowl It’s good to submerge the frother *Cooking Dictionary ‘C300’ C300 is a confectionery ingredient made of agar and citric acid, and is an additive that prevents the foam from settling. 3. Add C300 (2g) to egg white (272g) and make a foam.
4. Add sugar (110g) in 3 portions and mix well to make meringue. *tip ‘Meringue’ refers to foaming egg whites and sugar. *tip If you add sugar all at once, it takes a long time to make a foam. 5. Add about 1/3 of the meringue to the frothed egg yolk and mix.
6. Add flour (all purpose flour, 120g) that has been sifted twice and mix well.
7. Add the remaining meringue and mix lightly. 8. Add whipped cream (85g) heated to 70℃ and make a dough.
9. Pour the dough on an oiled plate.
10. Flatten the dough using a plastic card. *Cooking Dictionary ‘When rolling out dough’ Roll out the plastic card from left to right while turning the iron plate to spread it evenly
11. Shock the bottom to remove air bubbles
12. Put it in an oven preheated to 190℃, lower it to 180℃, and bake for 11~13 minutes to make a roll sheet
13. As soon as you take out the baked sheet, put it down on the floor to release the hot steam
14. Remove the oil paper attached to the side of the sheet and cool it on the grill *Cover the cooled sheet with a wet cloth to prevent it from drying out
15. Whip the whipping cream (350g) and sugar (41g) with a hand mixer over ice water. *Tip When whipping the whipping cream, keep it cold so that the foam does not disappear. 16. When the foam is somewhat formed, mix it with your hands
17. Spread the whipping cream evenly on the sheet
18. Put strawberries (appropriate amount) in a row
19. Make kimbap with the sheet Roll it up like a ball *tip If you refrigerate the roll cake for about an hour, it will be easier to cut.
20. Cut the strawberry roll cake into appropriate sizes and place in a bowl. 21. Sprinkle sugar powder and decorate with strawberries.
#딸기롤케이크
-재료 딸기(적당량), 생크림(350g), 설탕(41g), 슈가파우더(적당량) -롤 시트 재료 밀가루(박력분, 120g),
달걀노른자(205g), 생크림(85g), 벌꿀(50g), 달걀흰자(272g), C300(2g), 설탕(총 160g- 흰자용:110g / 노른자용:50g) ===============================-재료 손질
1. 달걀노른자(205g), 벌꿀(50g), 설탕(50g)을 중탕시켜 고루 젓는다 *중탕시킬 땐 40℃가 넘지 않도록 주의 해주세요
2. 핸드믹서를 이용하여 거품을 충분히 낸다 *tip ‘거품 내는 요령’ 볼을 기울여서 거품기가 잠기도록 하면 좋아요 *요리사전 ‘C300’ C300은 한천, 구연산으로 만든 제과용 재료로 거품이 가라앉는 걸 막아주는 보조제에요 3. 달걀흰자(272g)는 C300(2g)을 넣어 거품을 낸다
4. 설탕(110g)을 3번 정도 나눠 넣어가며 충분히 저어 머랭을 만든다 *tip ‘머랭’ 달걀흰자와 설탕을 섞어 거품 낸 것을 말해요 *tip 설탕을 한꺼번에 넣으면 거품 내는 시간이 오래 걸려요 5. 거품 낸 노른자에 머랭을 1/3 정도를 넣어 섞는다
6. 두 번 체 친 밀가루(박력분, 120g)를 넣어 고루 젓는다
7. 나머지 머랭을 넣어 가볍게 섞는다 8. 70℃로 데운 생크림(85g)을 넣어 반죽을 만든다
9. 철판에 기름종이를 깐 뒤 반죽을 붓는다
10. 플라스틱카드를 이용해서 반죽을 편편하게 편다 *요리사전 ‘반죽을 펼 땐’ 플라스틱카드를 왼쪽에서 오른쪽으로 철판을 돌려가면서 펴야 고루 잘 펴져요
11. 바닥에 충격을 줘서 기포를 빼준다
12. 190℃로 예열된 오븐에 넣고 180℃로 낮춘 뒤 11~13분 정도 구워 롤시트를 만든다
13. 구운 시트는 꺼내자마자 바닥에 탁 내려놓아 뜨거운 증기를 빼준다
14. 시트는 옆에 붙은 기름종이를 떼어낸 뒤 그릴에서 식힌다 *식힌 시트는 마르지 않게 젖은 천으로 덮어주세요
15. 생크림(350g), 설탕(41g)은 얼음물 위에서 핸드믹서로 거품을 낸다 *tip 생크림을 거품 낼 땐 차갑게 온도를 유지해야 거품이 꺼지지 않아요 16. 거품이 어느 정도 나면 손으로 저어준다
17. 시트에 생크림을 고루 펴 바른다
18. 딸기(적당량)를 한 줄로 얹는다
19. 시트를 김밥 말듯이 둥글게 말아준다 *tip 롤케이크를 1시간 정도 냉장 보관하면 자르기가 더 편해요
20. 딸기롤케이크를 적당한 크기로 썰어 그릇에 담는다 21. 슈가파우더를 뿌리고 딸기를 곁들여 장식한다
한국요리
KOREAN FOODS