KFood [#편셰프의점메추] 해장에 필수!✨ 토마토 해장주스 레시피🥤🍅ㅣTomato Bingsu Tomato Beer

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  • 00:00 Tomato Bingsu
    ■ Cooking Ingredients (for 2 servings)
    [Gomyung]
    2T whole red bean paste, 2 pieces of mugwort rice cake
    [Tomato Bingsu]
    2 ripe tomatoes, 2T honey, 2T sugar
    ■ How to make
    1. Cut 2 tomatoes with the stems and cores removed into a cross shape (+), then blanch for 10 seconds.
    2. Remove the skins from the 2 blanched tomatoes, then blend them in a blender.
    3. Add 2T honey to the finely chopped tomatoes, mix, and freeze in the freezer for about half a day.
    (At this time, add 1T sugar every 30 minutes and mix while freezing. Repeat this process twice.)
    4. Cut the 2 pieces of mugwort rice cake into thumbnail-sized pieces. 5. After making a round shape of frozen tomato shaved ice, top it with 1T of whole red bean paste and a piece of mugwort rice cake (1 piece).

    06:48 Tulip Tomato
    ■ Cooking Ingredients
    4 jujube tomatoes, 4 garlic cloves, cream cheese
    ■ How to make
    0. Prepare the ingredients
    ① Cut off the thick head and the tip of 4 washed garlic cloves, 2~3cm.
    ② Remove the stems of 4 jujube tomatoes, and use the tip of a knife or sharp object to make small holes.
    Gently insert the trimmed garlic cloves into the holes, turning them.
    ③ Cut a cross shape on the opposite side of the stems of 4 jujube tomatoes.
    ④ Put the cream cheese in a piping bag and prepare. (*If you don’t have a piping bag, you can use a sanitary bag or zipper bag.)
    1. Fill the cross-shaped cuts in the date tomatoes with an appropriate amount of cream cheese.
    2. Wipe off any cream cheese on the outside with a paper towel and you’re done!

    07:47 Tomato Beer
    ■ Cooking Ingredients (for 1 glass)
    250ml tomato juice, 250ml lager beer
    (*Lager beer tastes better than other types of beer because the flavors go well together.)
    ■ How to Make
    1. Pour half the tomato juice into a glass, then pour half the beer and mix in a 1:1 ratio and drink.
    (*The stronger and sweeter the tomato juice is, the tastier it is, and pouring the beer a second time makes it foamy and tastier.)


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    00:00 토마토 빙수
    ■ 요리 재료 (2인분 기준)
    [고명]
    통단팥 2T, 쑥절편 2조각
    [토마토 빙수]
    완숙 토마토 2개, 꿀 2T, 설탕 2T
    ■ 만드는 법
    1. 꼭지와 심지를 제거한 토마토 2개는 열십자(+)로 칼집을 낸 후, 10초간 데쳐준다.
    2. 데친 토마토 2개는 껍질을 제거한 뒤, 믹서로 갈아준다.
    3. 곱게 간 토마토에 꿀 2T를 넣고 섞은 뒤, 냉동실에서 반나절 정도 얼려준다.
    (이때, 30분에 1번씩 설탕 1T를 넣고 섞어가며 얼려준다. 이 과정을 2번 반복해 준다.)
    4. 쑥절편 2조각은 엄지 손톱 만한 크기로 잘라준다.
    5. 얼린 토마토 빙수를 동그랗게 푼 뒤, 통단팥 1T와 쑥절편 조각(1조각 분량)을 올려 마무리한다.

    06:48 튤립 토마토
    ■ 요리 재료
    대추토마토 4알, 마늘종 4대, 크림치즈
    ■ 만드는 법
    0. 재료 준비
    ① 세척한 마늘종 4대의 두꺼운 머리 부분과 끝에 2~3cm를 잘라준다.
    ② 대추토마토 4알의 꼭지를 뗀 뒤, 칼끝이나 뾰족한 것으로 구멍을 살짝만 뚫어준다.
    구멍에 손질한 마늘종을 살살 돌려가며 꽂아준다.
    ③ 대추토마토 4알의 꼭지 반대 부분에 십자 모양으로 칼집을 내준다.
    ④ 크림치즈는 짤주머니에 넣어 준비한다.
    (*짤주머니가 없을 경우 위생봉투 or 지퍼백에 넣어 사용하셔도 됩니다.)
    1. 십자 모양으로 칼집 낸 대추토마토 안으로 크림치즈를 적당히 채워 넣어준다.
    2. 겉에 묻은 크림치즈는 키친타월로 살짝 닦아주면 완성!

    07:47 토마토 맥주
    ■ 요리 재료 (1잔 기준)
    토마토 주스 250ml, 라거 맥주 250ml
    (*다른 맥주 종류보다 라거 맥주가 맛이 더 잘 어우러져서 맛있어요.)
    ■ 만드는 법
    1. 잔에 토마토 주스를 반 따르고, 그 다음 맥주를 반을 따라 1:1 비율로 섞어 마신다.
    (*토마토 주스는 토마토 맛이 진하고 달콤한 주스일수록 더욱 맛있고, 맥주를 두 번째로 따라줘야 거품이 나서 더 맛있어요.)

    한국요리
    KOREAN FOODS

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