KFood [#편셰프의점메추] 수박 맛있을 수밖에🍉💚ㅣWatermelon recipes

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  • 00:00 Watermelon Mojito
    ■ Cooking Ingredients
    ⅛ watermelon, 4 peppermint stalks, ¼ lime, soju, carbonated water, 1T honey, blueberries
    ■ How to make
    1. Cut the watermelon flesh into circles using a measuring spoon.
    2. Cut ¼ of a clean lime into 4 pieces and prepare. Rinse the apple mint in water, remove moisture, and crush 3 stalks in a mortar and pestle.
    3. Mash 3 pieces of watermelon flesh in a plate.
    4. Fill the glass with the mashed watermelon up to 1/3.
    5. Add 1T of crushed peppermint to ③, squeeze the juice from 4 slices of lime, and put them in the glass whole.
    6. Place 3 slices of cut watermelon flesh on top and add one stalk of apple mint. 7. Pour 2 shots of soju into a soju glass. (Adjust the amount of soju to your taste.)
    8. Add the same amount of soju and carbonated water, add 1T of honey, and mix well. (Adjust the amount of carbonated water and honey to your taste.)
    9. Garnish with the remaining apple mint leaves and blueberries.

    Watermelon Latte
    ■ Cooking Ingredients
    1/4 watermelon, milk, 1.5T of honey, apple mint, blueberries
    ■ How to Make
    1. Cut the watermelon flesh into circles using a measuring spoon, and grind half of it in a blender.
    2. Put 8 circles of flesh in a glass and fill the glass.
    3. Pour the minced watermelon halfway up the cup.
    4. Pour milk to the glass.
    5. Garnish with apple mint and blueberries.
    6. Add 1.5T of honey and mix well.

    05:04 Watermelon Chogye Noodles
    ■ Cooking Ingredients (1 serving)
    [Chicken Breast Stir-fry Ingredients/For 10 servings]
    300g chicken breast, 5 whole garlic cloves, 1 ginger, 1 green onion, 1/2 onion, a little whole pepper, 1T lemon juice
    [Broth Ingredients]
    200g dongchimi broth, 200g watermelon with seeds removed, 160g pickled radish kimchi broth, 8g brewed vinegar, 2g salt
    [Watermelon Pickle Ingredients]
    50g water, 50g vinegar, 50g sugar, 0.5g salt, 200g watermelon rind
    [Watermelon Chogye Noodles Ingredients]
    100g turmeric noodles, 400g broth, 80g pickled radish kimchi, 40g watermelon pickle, 30g chicken breast stir-fry, 5g crushed sesame seeds, 3 pieces of watermelon
    ■ How to make
    [Making chicken breast salad]
    1. Boil 300g of chicken breast, 5 whole garlic cloves, 1 ginger, 1 green onion, 1/2 onion, and a little whole pepper for about 30 minutes.
    2. Take out only the chicken breast and tear it into small pieces by hand.
    3. After cooling, store in the refrigerator and mix in 1T of lemon juice just before serving.
    [Making broth]
    1. Blend 200g of dongchimi broth, 200g of watermelon with seeds removed, 160g of pickled radish kimchi juice, 8g of brewed vinegar, and 2g of salt in a blender and then lightly freeze in the freezer.
    [Making watermelon pickles]
    1. Slice 200g of watermelon rind thinly. 2. Put 50g of water, 50g of vinegar, 50g of sugar, and 0.5g of salt in a pot, bring to a boil, turn off the heat, let cool,
    Add 200g of watermelon rind and refrigerate. (Use after 1 day of maturation)
    [Making watermelon chogye noodles]
    0. Remove the rinds of 3 pieces of watermelon and cut them into triangles.
    1. Boil 100g of turmeric noodles in boiling water for 3 minutes, rinse with cold water, drain, and place in a bowl.
    2. Add 400g of broth, 80g of pickled turnips, 40g of watermelon pickles, 30g of chicken breast salad, 3 pieces of watermelon, and 5g of crushed sesame seeds in that order to the bowl containing the turmeric noodles. Done!


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    00:00 수박모히또
    ■ 요리 재료
    수박 ⅛통, 페퍼민트 4줄기, 라임 ¼개, 소주, 탄산수, 꿀 1T, 블루베리
    ■ 만드는 법
    1. 수박 과육을 계량스푼을 이용해 동그랗게 파 준비한다.
    2. 깨끗이 세척한 라임 ¼개는 4조각으로 잘라 준비하고, 애플민트는 물에 헹궈 물기를 제거한 후 3줄기를 절구에 빻아 준비한다.
    3. 수박 과육 3개를 접시에 담아 으깨준다.
    4. 으깬 수박을 잔의 1/3까지 채워준다.
    5. ③에 빻은 페퍼민트 1T와 넣고, 잘라둔 라임 4조각을 즙을 짠 후 통째로 잔에 넣어준다.
    6. 잘라둔 수박 과육 3조각을 위에 넣고 애플민트 한 줄기를 넣어준다.
    7. 소주잔으로 소주 2잔을 넣어준다. (소주는 취향껏 조절해 주세요.)
    8. 소주와 같은 양의 탄산수를 넣고 꿀 1T를 넣은 후 잘 섞어준다. (탄산수와 꿀은 취향껏 조절해주세요.)
    9. 남은 애플민트 잎과 블루베리 등을 얹어 장식해준다.

    수박 라테
    ■ 요리 재료
    수박 1/4통, 우유, 꿀 1.5T, 애플민트, 블루베리
    ■ 만드는 법
    1. 수박 과육을 계량스푼을 이용해 동그랗게 판 후 절반은 믹서기에 갈아 준비한다.
    2. 잔에 동그랗게 판 과육 8개를 넣어 잔 가득 넣어준다.
    3. 간 수박을 컵의 절반까지 따라준다.
    4. 잔 가득히 우유를 넣어준다.
    5. 애플민트, 블루베리를 올려 장식해준다.
    6. 꿀 1.5T를 넣고 잘 섞어준다.

    05:04 수박 초계국수
    ■ 요리 재료 (1인분)
    [닭가슴살 무침 재료/10인분 기준]
    닭가슴살 300g, 통마늘 5알, 생강 1개, 파 1대, 양파 1/2개, 통후추 조금, 레몬즙 1T
    [육수 재료]
    동치미 육수 200g, 씨 제거한 수박 200g, 열무김치 국물 160g, 양조식초 8g, 소금 2g
    [수박 피클 재료]
    물 50g, 식초 50g, 설탕 50g, 소금 0.5g, 수박 껍질 200g
    [수박 초계국수 재료]
    강황소면 100g, 육수 400g, 열무김치 80g, 수박 피클 40g, 닭가슴살 무침 30g, 으깬 참깨 5g, 수박 3조각
    ■ 만드는 법
    [닭가슴살 무침 만들기]
    1. 닭가슴살 300g과 통마늘 5알, 생강 1개, 파 1대, 양파 1/2개, 통후추 조금를 넣고 약 30분간 끓여준다.
    2. 닭가슴살만 꺼낸 뒤 손으로 잘게 찢어준다.
    3. 식힌 후 냉장 보관하고 고명으로 올리기 직전 레몬즙 1T를 버무린다.
    [육수 만들기]
    1. 동치미 육수 200g, 씨 제거한 수박 200g, 열무김치 국물 160g, 양조식초 8g, 소금 2g을 믹서기에 갈아준 뒤 냉동실에서 살짝 얼려준다.
    [수박 피클 만들기]
    1. 수박 껍질 200g을 얇게 썰어준다.
    2. 물 50g, 식초 50g, 설탕 50g, 소금 0.5g을 냄비에 넣고 끓어오르면 불을 끄고 식힌 후,
    수박 껍질 200g을 넣어 냉장 보관한다. (1일 숙성 후 사용)
    [수박 초계국수 만들기]
    0. 수박 3조각의 껍질을 제거하고 삼각형 모양으로 썰어준다.
    1. 강황소면 100g을 끓는 물에 3분 삶아, 찬물로 헹궈준 후 물기를 짠 후 그릇에 담는다.
    2. 강황소면이 담긴 그릇에 육수 400g, 열무김치 80g, 수박 피클 40g, 닭가슴살 무침 30g, 수박 3조각, 으깬 참깨 5g을 순서대로 올려주면 완성!

    한국요리
    KOREAN FOODS

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