코다리조림과 새송이버섯볶음_Braised Codfish Stir-fried oyster mushrooms

  • 이 주제에는 0개 답변, 1명 참여가 있으며 hlife4월 전에 전에 마지막으로 업데이트했습니다.
  • 공식 홈페이지 : http://home.ebs.co.kr/cook 민요한의 코다리조림과 새송이버섯볶음,

    [ 코다리조림 ] (2~3인분)

    – 주재료
    냉동 코다리(300g), 물(¾컵/150ml), 대파(15g), 청양고추(1개), 통깨(약간)

    양념 재료
    -청주(2T), 식용유(3T), 다진 마늘(1T), 물엿(7T), 고춧가루(3T), 설탕(1T), 후춧가루(약간), 간장(3T)

    1. 키친타월로 냉동 코다리(300g) 물기 제거한 뒤 지저분한 비늘 제거하기
    2. 대파(15g) 길게 칼집 넣어 다지고 청양고추(1개) 어슷 썬 뒤 다지기
    3. 냄비에 코다리 껍질 쪽으로 넣고 물(¾컵/150ml) 붓기
    4. 다진 마늘(1T), 고춧가루(3T), 설탕(1T), 진간장(3T), 청주(2T), 식용유(3T), 물엿(4T), 후춧가루(약간) 넣어 양념하기
    5. 뚜껑 덮어 10분 정도 끓이기
    6. 남은 물엿(3T) 넣고 냄비째 흔들어 섞은 뒤 대파, 청양고추 뿌리기
    7. 그릇에 코다리조림 담고 통깨(약간) 뿌리기

    [ 새송이버섯볶음 ]

    – 주재료
    밥(200g), 새송이버섯(4개), 채 썬 대파(약간)

    – 양념 재료
    참기름(1½T), 진간장(1½T), 통깨(약간), 고추기름(1t), 굴소스(1½t), 다진 마늘(1½t), 물엿(1½T)

    1. 새송이버섯(4개) 편 썬 뒤 길게 채썰기
    2. 끓는 물에 새송이버섯 1분 정도 데쳐 찬물에 헹군 뒤 물기 짜기
    3. 팬에 참기름(1½T) 두르고 다진 마늘(1½t) 볶기
    4. 데친 새송이버섯 넣고 볶다가 진간장(1½T), 굴소스(1½t) 넣은 뒤 중약불로 줄여 볶기
    5. 물엿(1½T) 넣고 섞어 새송이버섯볶음 만들기
    6. 새송이버섯볶음 절반 정도 덜어 고추기름(1t) 넣고 볶기
    7. 약불로 줄인 뒤 토치로 살짝 굽기
    8. 그릇에 새송이버섯볶음 담은 뒤 통깨(약간) 뿌리기
    9. 밥(200g) 담은 그릇에 매운새송이버섯볶음, 통깨(약간), 채 썬 대파(약간) 얹기


    [Braised Codfish] (2~3 servings)

    – Main ingredients
    Frozen codfish (300g), water (¾ cup/150ml), green onion (15g), green chili pepper (1), sesame seeds (a little)

    Seasoning ingredients
    -Cheongju (2T), cooking oil (3T), minced garlic (1T), corn syrup (7T), red pepper powder (3T), sugar (1T), black pepper (a little), soy sauce (3T)

    1. Remove moisture from frozen codfish (300g) with a kitchen towel and remove dirty scales
    2. Cut green onion (15g) lengthwise and chop, and cut green chili pepper (1) diagonally and chop
    3. Put codfish skin side down in a pot and pour water (¾ cup/150ml)
    4. Minced garlic (1T), red pepper powder (3T), sugar (1T), soy sauce (3T), Cheongju (2T), cooking oil (3T), Add corn syrup (4T) and pepper (a little) to season
    5. Cover and boil for about 10 minutes
    6. Add the remaining corn syrup (3T) and shake the pot to mix, then sprinkle green onions and green chili peppers
    7. Place braised cod in a bowl and sprinkle sesame seeds (a little)

    [ Stir-fried oyster mushrooms ]

    – Main ingredients
    Rice (200g), oyster mushrooms (4), sliced ​​green onions (a little)

    – Seasoning ingredients
    Sesame oil (1½T), soy sauce (1½T), sesame seeds (a little), chili oil (1t), oyster sauce (1½t), minced garlic (1½t), corn syrup (1½T)

    1. Slice oyster mushrooms (4) into strips and slice lengthwise
    2. Blanch oyster mushrooms in boiling water for about 1 minute, rinse in cold water, and drain
    3. Coat a pan with sesame oil (1½T) and add minced garlic (1½t) Stir-fry
    4. Add blanched oyster mushrooms and stir-fry, then add soy sauce (1½T) and oyster sauce (1½t) and stir-fry over medium heat
    5. Add corn syrup (1½T) and mix to make stir-fried oyster mushrooms
    6. Add half of the stir-fried oyster mushrooms, add chili oil (1t) and stir-fry
    7. Reduce heat to low and lightly cook with a torch
    8. Place the stir-fried oyster mushrooms in a bowl and sprinkle with sesame seeds (a little)
    9. Add spicy stir-fried oyster mushrooms, sesame seeds (a little) and sliced ​​green onions (a little) to a bowl with rice (200g).

    한국요리
    KOREAN FOODS

    답변
'코다리조림과 새송이버섯볶음_Braised Codfish Stir-fried oyster mushrooms'에 답변달기
글쓴이 정보:



*비밀번호 설정시 수정 및 삭제가능 / 미등록시 수정삭제 불가!


글을 수정 삭제를 위해 비밀번호를 입력하세요. (필수)