‘BEST 반찬’ 두부조림_Braised Tofu

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  • ‘BEST 반찬’ 두부조림

    [두부조림]

    – 주재료

    두부(300g), 소고기(100g), 소금(약간), 간장(1t), 설탕(½t), 다진 마늘(1t), 다진 대파(1T), 후춧가루(⅓t), 깨소금(1t), 참기름(1t), 녹말가루(약간), 들기름(3T), 쪽파(약간), 홍고추(약간)

    – 양념장 재료

    간장(2T), 설탕(1T), 깨소금(1t), 다진 대파(1T), 다진 마늘(1t), 후춧가루(⅓t), 물(3T), 참기름(1t), 시판 낙지볶음소스(4T), 물(3T)

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    – 요리사전 ‘두부는’

    물에 5분 정도 담가 놓으면 간수가 빠지고 부드러워져요

    1. 두부(300g)는 8등분해 칼집을 낸 뒤 소금(약간)을 묻혀 간한다.

    2. 간장(1t), 설탕(½t), 다진 마늘(1t), 다진 대파(1T), 후춧가루(⅓t), 깨소금(1t), 참기름(1t)을 섞어 소고기 양념을 만든다.

    3. 소고기(100g)를 넣어 버무린다.

    – tip ‘고기는‘

    취향에 따라 원하는 부위로 준비해주세요

    – tip ‘소고기의 양‘

    두부 한 모당 소고기 50g이 적당해요

    4. 소고기는 한입 크기로 빚은 뒤 골고루 녹말가루(약간)를 묻힌다.

    – 요리사전 ‘양념한 소고기에’

    녹말가루를 묻혀주면 두부에 밀착돼 소고기가 빠져나오지 않아요

    5. 칼집 낸 두부 사이에 소고기를 집어넣는다.

    6. 간장(2T), 설탕(1T), 깨소금(1t), 다진 대파(1T), 다진 마늘(1t), 후춧가루(⅓t), 물(3T), 참기름(1t)을 섞어 양념장을 만든다.

    – 요리사전 ‘두부는’

    간장, 설탕이 더해지면 수분이 빠져나오면서 조직이 단단해져 조림 요리에 적합해요

    7. 시판 낙지볶음소스(4T), 물(3T)을 섞어 양념장을 만든다.

    8. 달군 팬에 들기름(3T)을 두르고 두부는 앞뒤로 굽는다.

    – 요리사전 ‘두부를 구울 때’

    두부에 밀가루를 살짝 뿌려주면 두부가 잘 부서지지 않아요

    9. 양념장을 넣어 조린다.

    10. 그릇에 담은 뒤 쪽파(약간), 홍고추(약간)를 올린다.


    [Braised Tofu]

    – Main ingredients

    Tofu (300g), beef (100g), salt (a little), soy sauce (1t), sugar (½t), minced garlic (1t), minced green onion (1T), pepper (⅓t), sesame salt (1t), sesame oil (1t), starch powder (a little), sesame oil (3T), green onion (a little), red pepper (a little)

    – Seasoning sauce ingredients

    Soy sauce (2T), sugar (1T), sesame salt (1t), minced green onion (1T), minced garlic (1t), pepper (⅓t), water (3T), sesame oil (1t), commercial octopus stir-fry sauce (4T), water (3T)

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    – ​​Cook’s Dictionary ‘Tofu’

    Soak in water for about 5 minutes to remove the brine and make it soft

    1. Cut tofu (300g) into 8 pieces After cutting, sprinkle with salt (a little) and season.

    2. Mix soy sauce (1t), sugar (½t), minced garlic (1t), minced green onion (1T), pepper (⅓t), sesame salt (1t), and sesame oil (1t) to make beef seasoning.

    3. Add beef (100g) and mix.

    – Tip ‘Meat’

    Prepare the desired part according to your taste

    – Tip ‘Amount of beef’

    50g of beef per block of tofu is appropriate

    4. Cut the beef into bite-size pieces and evenly coat with starch powder (a little).

    – Cook’s Dictionary ‘Seasoned Beef’

    Covering with starch powder will help it stick to the tofu and prevent the beef from falling out

    5. Put the beef between the cut tofu pieces.

    6. Mix soy sauce (2T), sugar (1T), sesame salt (1t), chopped green onion (1T), chopped garlic (1t), pepper (⅓t), water (3T), and sesame oil (1t) to make a seasoning sauce.

    – Cook’s Dictionary ‘Tofu’

    When soy sauce and sugar are added, the moisture is released and the texture becomes firm, making it suitable for braised dishes.

    7. Mix commercial octopus stir-fry sauce (4T) and water (3T) to make a seasoning sauce.

    8. Heat a pan and coat it with sesame oil (3T) and fry the tofu on both sides.

    – Cook’s Dictionary ‘When toasting tofu’

    If you lightly sprinkle flour on the tofu, it will not break easily.

    9. Add the seasoning sauce and cook.

    10. Put it in a bowl and top it with green onion (a little) and red pepper (a little).

    KOREAN FOODS

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