- 이 주제에는 0개 답변, 1명 참여가 있으며 가 4월 전에 전에 마지막으로 업데이트했습니다.
-
– California Roll
Ingredients
Brown rice (2 bowls), avocado (1), shredded carrot (½), cucumber (¼), smoked chicken breast (½), seaweed (2 sheets),
salt (1 strip)– Vinegar ingredients
Vinegar (1½T), oligosaccharide (1½T), salt (½t)– Seasoning ingredients
Half mayonnaise (2T), light mustard (1t), pepper (a little)
——————————————————————————————————————–
– Cooking tips ‘Seasoning with vinegar’
Unlike kimbap, California rolls are seasoned with sour vinegar– TIP ‘Adding oligosaccharide’
If you add oligosaccharide instead of sugar to the vinegar, the rice grains will stick together well1. Make the vinegar by mixing vinegar (1½T), oligosaccharide (1½T), and salt (½t)
– Cooking dictionary ‘Hot rice’
The vinegar is used to make the rice Mix while hot so that the sour flavor of the vinegar is just right2. Add hot brown rice (2 bowls) to the mixing bowl and mix well
– TIP ‘Stirring with a spatula upright’
Stir with a spatula upright as if cutting to prevent the rice grains from breaking up3. Cut the avocado (1) in half and remove the seed
– TIP ‘How to handle avocado’
Cut the avocado in half and turn it with the tip of a knife to remove the seed4. Cut the avocado thinly and remove the skin
– Cook’s Dictionary ‘Efficacy of avocado’
Avocado is rich in protein, minerals, and potassium, so it is good for preventing adult diseases5. Put a little oil on a heated pan, add sliced carrots (½), stir-fry, and sprinkle with a little salt and pepper to season
– Cook’s Dictionary ‘Carrot’
Carrots It is rich in fat-soluble vitamins, so if you fry it in oil, the nutrient absorption rate increases.6. Cool the fried carrots and cut the cucumber (¼) into long strips and remove the seeds.
– Cook’s Dictionary ‘According to taste’
Make a more delicious California roll by adding smoked chicken breast, smoked salmon, pork cutlet, etc.7. Finely chop the smoked chicken breast (½)
8. Mix the seasoning mixed with half mayonnaise (2T), smoked mustard (1t), and pepper (a little) and mix the finely chopped chicken breast.
– TIP ‘Wrap the seaweed roll’
If you wrap the seaweed roll with the seaweed roll, the rice grains will not stick together, making it convenient.– Cook’s Dictionary ‘Using seaweed cuts’
Cut the seaweed into 2/3 sizes so that it does not stick out when you roll it.9. Spread the seasoned brown rice evenly on the seaweed (2 sheets).
10. Top with stir-fried carrots, trimmed cucumber, scallions (1 strip), avocado, and seasoned chicken breast
11. Hold the end of the seaweed, roll it up, cover with plastic wrap, and cut it into bite-size pieces
– TIP ‘Use a serrated knife’
When cutting slippery food, it is easier to use a serrated knife.
캘리포니아 롤
– 캘리포니아 롤 재료
현미밥(2공기), 아보카도(1개), 채 썬 당근(½개), 오이(¼개), 훈제 닭가슴살(½개), 김(2장),
맛살(1줄)
– 배합초 재료
식초(1½T), 올리고당(1½T), 소금(½t)
– 양념 재료
하프 마요네즈(2T), 연겨자(1t), 후춧가루(약간)
——————————————————————————————————————–
– 요리상식 ‘배합초로 밑간하기’
캘리포니아 롤은 김밥과 달리 새콤한 배합초에 버무려 밑간을 해요
– TIP ‘올리고당 넣기’
배합초에 설탕 대신 올리고당을 넣으면 밥알이 잘 뭉치게 만들어줘요
1. 식초(1½T), 올리고당(1½T), 소금(½t)을 섞어 배합초를 만든다
– 요리사전 ‘뜨거운 밥’
배합초는 밥이 뜨거울 때 섞어줘야 식초의 시큼한 향이 적당히 날아가요
2. 배합초에 뜨거운 현미밥(2공기)을 넣어 고루 섞는다
– TIP ‘주걱 세워 젓기’
주걱을 세워서 자르듯이 저어줘야 밥알이 뭉개지지 않아요
3. 아보카도(1개)는 반으로 돌려 썬 뒤 씨를 제거한다
– TIP ‘아보카도 손질법’
아보카도를 반으로 가른 뒤 칼끝을 대고 돌려가며 씨를 빼주세요
4. 아보카도에 얇게 칼집을 넣고 껍질을 제거한다
– 요리사전 ‘아보카도의 효능’
아보카도에는 단백질, 무기질, 칼륨이 풍부해 성인병 예방에 좋아요
5. 달군 팬에 기름(약간)을 두르고 채 썬 당근(½개)을 넣어 볶은 뒤 소금(약간), 후춧가루(약간)를 뿌려 밑간을 한다
– 요리사전 ‘당근’
당근에는 지용성 비타민이 풍부해 기름에 볶아 먹으면 영양 흡수율이 높아져요
6. 볶은 당근은 한 김 식히고 오이(¼개)는 길쭉하게 썰어 씨를 제거한다
– 요리사전 ‘기호에 따라’
훈제 닭가슴살, 훈제 연어, 돈가스 등을 넣어 더욱 맛있는 캘리포니아 롤을 만들어보세요
7. 훈제 닭가슴살(½개)은 잘게 썬다
8. 하프 마요네즈(2T), 연겨자(1t), 후춧가루(약간)를 섞은 양념에 잘게 썬 닭가슴살을 넣어 버무린다
– TIP ‘김발에 랩 씌우기’
김발 결대로 랩을 씌워 사용하면 밥알이 달라붙지 않아 간편해요
– 요리사전 ‘김 잘라 사용하기’
김은 3분의 2 크기로 잘라야 롤을 말았을 때 삐져나오지 않아요
9. 양념한 현미밥을 김(2장)에 고루 펴 바른다
10. 볶은 당근, 손질한 오이, 맛살(1줄), 아보카도, 양념한 닭가슴살을 올린다
11. 김발 끝을 잡고 돌돌 말고 랩을 씌워 먹기 좋게 자른다
– TIP ‘톱니 칼 사용하기’
미끄러운 음식을 썰 때는 톱니가 들어간 칼을 사용하면 수월해요
한국요리
KOREAN FOODS