Dongchimi-Baek Kimchi 동치미와 백김치

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    [ 동치미 ]

    – 주재료
    동치미 무(1.2kg), 돌산갓(200g), 쪽파(110g), 청각(약간)

    – 절임재료
    천일염(1T), 설탕(2T)

    – 과일즙재료
    양파(¼개), 배(½개), 밑국물(300g)

    – 양념재료
    다진 마늘(2T), 다진 생강(⅓T), 찹쌀풀죽(100g), 천일염(1T), 스위트(1t), 물(10컵), 찹쌀가루(1컵), 물(8컵),

    1. 물(2컵)에 찹쌀가루(1컵) 풀기
    2. 물(6컵) 끓여 푼 찹쌀가루 넣고 센 불에 끓기 시작하면 중약불에 저어가며 끓인 뒤 약불에 1분 정도 뜸들이기
    3. 동치미 무(1.2kg) 4등분해 줄기와 동치미 무 사이 다듬어주기
    4. 천일염(1T), 설탕(2T) 섞어 무 부분에 뿌려 1시간 50분 정도 절이기
    5. 줄기 부분 넣어 10분 더 절이기
    6. 체에 면포 얹어 물(10컵)에 과일즙(450g) 걸러내기
    7. 물에 체 얹어 찹쌀풀죽(100g) 내리기
    8. 다진 마늘(2T), 다진 생강(⅓T), 스위트(1t), 천일염(1T) 체에 걸러 섞기
    9. 밀폐 용기에 절인 무, 돌산갓(200g), 쪽파(110g), 청각(약간) 담고 체에 면포 얹어 국물 걸러주기
    10. 비닐로 덮어 하루 실온 숙성 후 일주일 냉장 숙성시키기

    [ 백김치 ]

    – 주재료
    절인 배추(1.8kg), 썬 무(3개), 돌산갓(200g), 쪽파(110g)

    – 과일즙재료
    양파(¼개), 배(½개), 밑국물(300g)

    – 양념재료
    물(9컵), 다진 마늘(2½T), 다진 생강(½T), 찹쌀풀죽(100g), 천일염(2T), 스위트(¼T),

    1. 무(500g) 썰기
    2. 물(9컵)에 과일즙(450g), 찹쌀풀죽(100g), 스위트(¼T), 다진 마늘(2½T), 다진 생강(½T), 천일염(2T)
    체에 밭쳐 내리기
    3. 밀폐 용기에 절인 배추(1.8kg), 썬 무(3개), 돌산갓(200g), 쪽파(110g) 담고 체에 면포 얹어 국물 걸러내

    4. 비닐로 덮어 하루 실온 숙성 후 일주일 냉장 숙성시키기

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    [ Dongchimi ]

    – Main ingredients
    Dongchimi radish (1.2 kg), mustard greens (200 g), green onions (110 g), green onions (a little)

    – Pickling ingredients
    Sea salt (1 T), sugar (2 T)

    – Fruit juice ingredients
    Onion (¼), pear (½), base broth (300 g)

    – Seasoning ingredients
    Minced garlic (2 T), minced ginger (⅓ T), glutinous rice porridge (100 g), sea salt (1 T), sweet (1 t), water (10 cups), glutinous rice flour (1 cup), water (8 cups),

    1. Dissolve glutinous rice flour (1 cup) in water (2 cups)
    2. Boil water (6 cups) and add the dissolved glutinous rice flour. When it starts to boil over high heat, stir over medium heat and boil. Then, simmer over low heat for about 1 minute
    3. Cut dongchimi radish (1.2 kg) into 4 pieces and separate the stems and dongchimi radish. Trim
    4. Sprinkle sea salt (1T) and sugar (2T) on the radish and marinate for about 1 hour and 50 minutes
    5. Add the stems and marinate for another 10 minutes
    6. Strain fruit juice (450g) in water (10 cups) with cotton cloth
    7. Pour glutinous rice porridge (100g) through a sieve
    8. Strain and mix chopped garlic (2T), chopped ginger (⅓T), sweet (1t), and sea salt (1T)
    9. Place the pickled radish, mustard greens (200g), green onions (110g), and a little green onions in an airtight container, place cotton cloth on a sieve, and filter the broth
    10. Cover with plastic wrap and let it mature at room temperature for a day, then refrigerate for a week

    [ Baek Kimchi ]

    – Main ingredients
    Pickled cabbage (1.8kg), sliced ​​radish (3), mustard greens (200g), green onions (110g)

    – Fruit juice ingredients
    Onion (¼), pear (½), base broth (300g)

    – Seasoning ingredients
    Water (9 cups), minced garlic (2½T), minced ginger (½T), glutinous rice porridge (100g), sea salt (2T), sweet (¼T),

    1. Cut radish (500g)
    2. Add fruit juice (450g), glutinous rice porridge (100g), sweet (¼T), minced garlic (2½T), minced ginger (½T), sea salt (2T) to water (9 cups)
    Strain
    3. Place pickled cabbage (1.8kg), sliced ​​radish (3), crown daisy (200g), and green onion (110g) in an airtight container and strain the broth through a sieve with cotton cloth
    4. Cover with plastic wrap and let mature at room temperature for one day, then refrigerate for one week.


    [ 同チミ ]

    – 主材料
    東チミ大根(1.2kg)、ドルサンガド(200g)、側波(110g)、聴覚(若干)

    – 漬物材料
    天日塩(1T)、砂糖(2T)

    – フルーツジュース材料
    玉ねぎ(¼個)、船(½個)、下汁(300g)

    – 調味料
    みじん切りにんにく(2T)、みじん切り生姜(⅓T)、もち米(100g)、天日塩(1T)、スイート(1t)、水(10カップ)、もち米粉(1カップ)、水(8カップ)、

    1. 水(2カップ)にもち米粉(1カップ)をほぐす
    2. 水(6カップ) 煮て煮たもち米粉を入れて強火に沸騰し始めると重薬火にかき混ぜながら煮込んだ後、薬火に1分ほど蒸す
    3. 同チミ大根(1.2kg) 4等分解茎と同チミ大根の間を整える
    4. 天日塩(1T)、砂糖(2T) 混ぜて無部分に振りかけて1時間50分程度漬ける
    5. 茎の部分を入れてさらに10分漬け
    6.ふるいに綿布を入れ、水(10カップ)にフルーツジュース(450g)をろ過する
    7.水にふるい、もち米粥(100g)を下げる
    8. みじん切りニンニク(2T)、みじん切りショウガ(⅓T)、スイート(1t)、天日塩(1T)ふるいにろ過混ぜる
    9. 密閉容器に漬けた大根、ドルサンガド(200g)、側波(110g)、聴覚(少し)を入れてふるいに綿布を入れてスープをろ過する
    10.ビニールで覆い、一日室温熟成後、一週間冷蔵熟成させる

    [白キムチ]

    – 主材料
    漬けキャベツ(1.8kg)、サンモ(3個)、ドルサンガド(200g)、側波(110g)

    – フルーツジュース材料
    玉ねぎ(¼個)、船(½個)、下汁(300g)

    – 調味料
    水(9カップ)、みじん切りニンニク(2½T)、みじん切りショウガ(½T)、もち米(100g)、天日塩(2T)、スイート(¼T)、

    1.大根(500g)切り
    2.水(9カップ)にフルーツジュース(450g)、もち米粥(100g)、スイート(¼T)、みじん切りにんにく(2½T)、みじん切り生姜(½T)、天日塩(2T)
    ふるいにかけて
    3. 密閉容器に漬けた白菜(1.8kg)、サンム(3個)、ドルサンガド(200g)、側波(110g)を入れ、ふるいに綿布を入れてスープをろ過する

    4. ビニールで覆い一日室温熟成後一週間冷蔵熟成させる

    한국요리
    KOREAN FOODS

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