쟁반짜장면과 단무지무침_Jjajangmyeon in a tray Danmuji Muchim

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  • 쟁반짜장면

    – 주재료

    돼지고기(안심/80g), 생면(300g), 감자(300g), 양파(300g), 대파(40g), 춘장(1T), 설탕(1t),

    양조간장(½T), 두반장(¼T), 굴소스(1T), 고추장(⅓T), 농축 치킨스톡(½t), 물(6T)

    – 전분물 재료

    전분(50g), 물(3T)

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    1. 끓는 물에 깍둑 썬 감자(300g)를 넣어 삶은 뒤 체에 밭쳐 물기를 제거한다

    2. 전분(50g)에 물(3T)을 섞어 전분물을 만든다

    3. 달군 웍에 기름을 넉넉히 두르고 한입 크기로 썬 돼지고기, 깍둑 썬 양파(30g)를 볶는다

    4. 돼지고기의 겉면이 익으면 양조간장(½T), 송송 썬 대파, 남은 양파(270g), 춘장(1T), 물(3T),

    굴소스(1T), 설탕(1t), 농축 치킨스톡(½t)을 넣어 볶는다

    5. 전분물(2T)을 나눠 넣어가며 고루 섞어 양념장을 만든다

    6. 끓는 물에 생면(300g)을 넣은 뒤 물이 끓어오르면 남은 물(3T)을 세 번 정도 나눠 넣어가며 삶는다

    7. 삶은 면은 찬물에 담가 손으로 비벼가며 씻은 뒤 체에 밭쳐 물기를 제거한다

    8. 양념장에 삶은 감자, 고추장(⅓T), 두반장(¼T)을 넣고 고루 섞어 짜장소스를 만든다

    9. 짜장소스에 삶은 면을 넣고 고루 볶는다

    10. 접시에 볶은 면을 담은 뒤 짜장소스를 끼얹는다

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    단무지무침

    – 주재료

    편 썬 단무지(40g), 대파(10g), 양파(20g)

    – 양념 재료

    설탕(1t), 식초(1t), 고춧가루(½t)

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    1. 편 썬 단무지(40g), 대파(10g)는 채 썬다

    2. 채 썬 단무지에 채 썬 양파(20g), 대파를 넣는다

    3. 설탕(1t), 고춧가루(½t)를 넣고 고루 섞는다

    4. 식초(1t)를 넣어 버무린다

    5. 접시에 먹기 좋게 담는다


    Jjajangmyeon in a tray

    – Main ingredients

    Pork (tenderloin/80g), raw noodles (300g), potatoes (300g), onions (300g), green onions (40g), soybean paste (1T), sugar (1t),

    Brewed soy sauce (½T), doenjang (¼T), oyster sauce (1T), gochujang (⅓T), concentrated chicken stock (½t), water (6T)

    – Starch water ingredients

    Starch (50g), water (3T)

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    1. Boil diced potatoes (300g) in boiling water, drain in a strainer, and remove moisture

    2. Mix starch (50g) and water (3T) to make starch water

    3. Add a generous amount of oil to a heated wok and stir-fry the pork cut into bite-sized pieces and diced onions (30g)

    4. When the outer surface of the pork is cooked, Add soy sauce (½T), thinly sliced ​​green onions, remaining onions (270g), soybean paste (1T), water (3T),

    oyster sauce (1T), sugar (1t), and concentrated chicken stock (½t) and stir-fry

    5. Add starch water (2T) in portions and mix well to make a seasoning sauce

    6. Add raw noodles (300g) to boiling water, and when the water starts to boil, add remaining water (3T) in three portions and boil

    7. Soak the boiled noodles in cold water, rub them with your hands, and wash them, then drain in a strainer to remove moisture

    8. Add boiled potatoes, gochujang (⅓T), and doenjang (¼T) to the seasoning sauce and mix well to make a jjajang sauce

    9. Add boiled noodles to the jjajang sauce and stir-fry well

    10. Place the fried noodles in a plate and pour jjajang sauce over them

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    Danmuji Muchim

    – Main Ingredients

    Sliced Danmuji (40g), green onion (10g), onion (20g)

    – Seasoning ingredients

    Sugar (1t), vinegar (1t), red pepper powder (½t)

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    1. Cut the sliced ​​danmuji (40g) and green onion (10g) into strips

    2. Add the sliced ​​onion (20g) and green onion to the sliced ​​danmuji

    3. Add sugar (1t) and red pepper powder (½t) and mix well

    4. Add vinegar (1t) and mix

    5. Arrange on a plate for easy eating

    한국요리
    KOREAN FOODS

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