Kkanpunggi 깐풍기

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  • [Kkanpunggi]

    – Main ingredients
    Chicken (1 whole), green onion (80g), red paprika (50g), green pepper (50g), potato starch (200g), water (a little), egg (1), chili oil (3T), dried chili pepper (10g), minced garlic (3T), minced green chili pepper (1T), sesame oil (1T)

    – Sauce ingredients
    Water (8T), soy sauce (⅓T), oyster sauce (2T), vinegar (3T), white pepper powder (a little), sugar (1T)

    1. Mix potato starch (200g) with water (a little) to precipitate, and evenly beat in egg (1).
    2. Finely chop green onion (80g), red paprika (50g), and green pepper (50g). 3. Make a sauce by mixing water (8T), soy sauce (⅓T), oyster sauce (2T), vinegar (3T), white pepper (a little), and sugar (1T).
    4. Cut the chicken (1 whole) into parts, remove the chicken breast, tenderloin, and drumsticks, and cut into bite-sized pieces.
    5. Make a batter by mixing the settled potato starch, egg (1), and water (a little).
    6. Add the trimmed chicken to the batter and coat it.
    7. Fry the chicken in the preheated oil.
    8. Remove the fried chicken, let it rest, and fry twice more.
    9. Stir-fry with chili oil (3T) and dried chili pepper (10g).
    10. Stir-fry with green onions, red paprika, green bell pepper, minced garlic (3T), minced green chili pepper (1T), and sauce. 11. Mix the fried chicken and sesame oil (1T). 12. Serve on a plate.


    [깐풍기]

    – 주재료
    닭(1마리), 대파(80g), 빨강 파프리카(50g), 청피망(50g), 감자전분(200g), 물(약간), 달걀(1개), 고추기름(3T), 건고추(10g), 다진 마늘(3T), 다진 청양고추(1T), 참기름(1T)

    – 소스 재료
    물(8T), 간장(⅓T), 굴소스(2T), 식초(3T), 흰 후춧가루(약간), 설탕(1T)

    1. 감자전분(200g)에 물(약간)을 섞어 침전시키고 달걀(1개)을 고루 푼다.
    2. 대파(80g), 빨강 파프리카(50g), 청피망(50g)은 잘게 썬다.
    3. 물(8T), 간장(⅓T), 굴소스(2T), 식초(3T), 흰 후춧가루(약간), 설탕(1T)을 섞어 소스를 만든다.
    4. 닭(1마리)은 부위별로 잘라 닭가슴살, 안심, 닭다리살을 발라낸 뒤 먹기 좋은 크기로 썬다.
    5. 침전된 감자전분, 달걀(1개), 물(약간)을 섞어 반죽을 만든다.
    6. 반죽에 손질한 닭고기를 넣어 튀김옷을 입힌다.
    7. 예열된 기름에 닭고기를 넣어 튀긴다.
    8. 튀긴 닭고기는 빼내서 휴지시킨 뒤 두 번 더 튀긴다.
    9. 고추기름(3T)을 두른 뒤 건고추(10g)를 넣어 볶는다.
    10. 대파, 빨강 파프리카, 청피망, 다진 마늘(3T), 다진 청양고추(1T), 소스를 넣어 볶는다.
    11. 튀긴 닭고기, 참기름(1T)을 넣어 버무린다.
    12. 접시에 먹기 좋게 담는다.

     

    한국요리
    KOREAN FOODS

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