들깨칼국수✅국물맛 근본👍💯perilla leaf kalguksu with seaweed

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  • 미역을 넣어 10배 더 맛있는 들깨칼국수를 만들어보세요.
    구수하고 진한 국물 맛이 깊고 시원합니다. 만들기도 정말 쉬워요!

    ▶ 재료(1인분)
    칼국수면 1인분
    미역(건조) 8 g
    표고버섯 2개
    다시 멸치 4마리
    다시마 8조각
    물 1500 ml
    들깨가루 8 큰술
    국간장 1 큰술, 참치액 1 큰술

    ⁕ 큰술=테이블스푼(Tbsp/계량스푼)

    ▶ 조리 순서
    1. 표고버섯 2개를 얇게 썹니다.
    2. 미역을 물에 불립니다.
    3. 다시 멸치를 전자레인지에서 2분간 가열합니다.
    4. 찬물에 멸치와 다시마를 넣어 끓이다가, 끓어오르면 불을 조절하여 20분간 더 끓인 후 멸치와 다시마는 건집니다.
    5. 버섯과 불린 미역을 넣고 10분간 끓입니다.
    6. 국간장과 참치액으로 간을 맞춥니다.
    7. 들깨가루를 넣습니다.
    8. 면을 삶아 그릇에 담고, 국물을 넣습니다.

    ⁕ 들깨가루를 넣은 육수는 약불에서도 눌어붙기 쉬우니 가끔씩 저어주세요.

    #들깨칼국수 #들깨요리 #칼국수


    Add seaweed to make 10 times more delicious perilla leaf kalguksu.
    The rich and savory broth is deep and refreshing. It’s also really easy to make!

    ▶ Ingredients (1 serving)
    1 serving of kalguksu noodles
    8 g of dried seaweed
    2 shiitake mushrooms
    4 anchovies
    8 pieces of kelp
    1500 ml of water
    8 tbsp of perilla powder
    1 tbsp of soy sauce, 1 tbsp of tuna extract

    ⁕ tbsp = tablespoon (Tbsp/measuring spoon)

    ▶ Cooking instructions
    1. Slice 2 shiitake mushrooms thinly.
    2. Soak the seaweed in water.
    3. Heat the anchovies in the microwave for 2 minutes again.
    4. Boil the anchovies and kelp in cold water, and when it starts to boil, adjust the heat and boil for 20 more minutes. Then, remove the anchovies and kelp. 5. Add mushrooms and soaked seaweed and boil for 10 minutes.
    6. Season with soy sauce and tuna liquid.
    7. Add perilla powder.
    8. Boil the noodles, put them in a bowl, and add the broth.

    ⁕ The broth with perilla powder tends to stick even on low heat, so stir occasionally.

    #Perilla Kalguksu #PerillaCooking #Kalguksu

    한국요리
    KOREAN FOODS

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